2011. november 24.

CitroMail app Android és iPhone készülékekre

Kevesen tudják, szegről végről némi közöm van a fenti levelezőrendszerhez, a CitroMailhez. Tegnap este adtuk ki a két elterjedt okostelefon platformra a CitroMail appokat. A már igen régi múltra visszavezethető ingyenes levelezőt inkább a nem geek userek használják, így biztos lesz cimmogás a blogomra reagálva, miért nem Gmail, meg mittomén'.

Pár adat a CitroMail ingyenes levelezőrendszerről, ami miatt adta magát, hogy legyen Android és iPhone változat is.
Már több mint 2 millió aktív postafiók van a ma is ugyanazzal az egyszerű funkcionalitással működő rendszerben, naponta 385.000 user lép be a leveleit elolvasni vagy újat írni, és mobilwebről is már több mint 10.000 user használja naponta a webes terméket.

Természetesen nem egy sima appról van szó, ami lekéri a leveleket és kész. Teljes szimbiózisban él a szerverrel, OAuth protokollt használ a kommunikációra hitelesített https (SSL) kapcsolattal. Mindkét OS-en már régóta megjelent "push" technológiát is kihasználja az alkalmazás, így azonnal jelez, ha egy új üzeneted érkezik. Bár azt tapasztalom, hogy akár csak a Gmail kliens esetében, a Google szerverei azért néha lazábban kezelik az "azonnali" értesítést, mint az Apple szerverei. Tehát ez nem a CitroMail szerverein múlik. ;) Ami igen, az a levelek gyors és biztonságos elérése. Ehhez szerver oldalon is volt mit fejleszteni, hiszen létre kellett hozni az OAuth technológiát, mely további lehetőségeket kínál majd egyéb fejlesztésekhez. Az appból új fiókot is lehet regisztrálni, és alap szinten támogatott az offline működés is. Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy a legtöbb szívást az Android változat fejlesztése okozta, hiszen 2.1-től lefelé nincsen "push" és "notification", ott a sok kijelzőfelbontás, stb...



Az app célja az volt, hogy az adott platform sajátosságait figyelembe véve - meghagyva az egyszerű kezelhetőséget, - működjön egy kicsi és gyors alkalmazás, mely nem kér enni, ha éppen nem történik semmi, és majdnem minden funkció működjön, ami a full webes citromail.hu alatt is megszokott. Bízunk benne, hogy sikerült!


Szóval, ha a családban vagy ismeretségi körben még akad CitroMailes user, tudj róla, Android és iPhone kliens van, letölteni lehet. :) Az alkalmazást a Sanoma Média Budapest Zrt. Mobilmédia csapata és a VIP Solutions Kft. fejlesztette.

Google Android Market:
Apple iPhone AppStore:
A régi mobilwebes változat:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése