2011. január 16.

Készíts saját Android blogalkalmazást! Az enyém kész... :)

Weben át, pár kattintással készítettem a feed.nu segítségével a blogomból egy Android programot. Semmi mást nem kell tenni, mint befűzni egy vagy több RSS feed-et, beállítani a menük szövegeit magyarra, feltölteni egy-két ikont és fejlécképet, aztán máris lehet .apk telepítőfájlba fordítani a művet. Az ügyesebbek Android böngészőn át is elkészíthetik, az okosabbak pedig az Android Market-be is regisztráltathatják saját blogalkalmazásukat.

A Sancho blogja alkalmazás Android képernyőképei

Az alkalmazás gyakorlatilag egy RSS olvasó lesz, mely az előre beleégetett feed-eket jeleníti meg az Android készüléken. Ezt egyszerűen brand-elhetjük fel magunknak és a minket olvasóknak. A webfelületen belső komment-kezelést is kapunk (ezt még nem láttam működni), sőt az alkalmazásban megjelenő bejegyzéseket is szerkeszthetünk. Így akár kommunikálhatunk csak az alkalmazást használó olvasóinkkal is. Egyéb script beszúrás lehetőség is van, gondolom, ha AdSense reklámokat szeretnénk elhelyezni. Az Android Market regisztrálást nem próbáltam ki, ott még nem tartunk... :] Az elolvasott bejegyzések az appban olvasottra állíthatóak egyesével vagy mind egyszerre, és van megosztás lehetőség is, mely meghívja a szabvány Android share menüt. A szoftver képes időközönként frissíteni az RSS forrást, és üzenni a felhasználónak a fejlécben (eddig még nem láttam magától frissülni az RSS-t szerver oldalon, de lehet hogy csak várnom kellett volna, és lehet, hogy nem szükséges az update nyomkodása a feed.nu adminban).

Sancho blogja alkalmazás Android képernyőképei

Túl sokat ne várj el a weben át elkészíthető szoftvertől! Egyrészt ingyen van, másrészt olyanoknak készült, akik nem tudnak egyáltalán programozni, de szívesen elkészítenének egy ilyen alkalmazást. Aki befut olvasóilag, úgy is lesz rá pénze, hogy lefejlesztessen egy nagyobb tudásút. :)

A blogom alkalmazásának legfrissebb változatát itt éred el:
Ami miatt azonban mindenképpen érdekes kipróbálni:
  • Újabb lehetőség arra, hogy az állandó olvasóid figyelmét megtartsd.
  • A feed-e is beágyazott YouTube videókat simán megjeleníti.
  • Lehet vagánykodni, hogy saját appja van a blogodnak. :)
  • Könnyű bekerülés a marketbe, mely angol szöveges vagy képes tartalom esetén akár nagy sikert is hozhat az Android felhasználók között.
Lássuk, miket tud az alap motor (gyártói videó):


Pár képernyőmentés még az alkalmazás webes szerkesztőfelületéről:

Verziókövetés

Saját nyelv beállítása

Megjelenő bejegyzések kezelése


Saját bejegyzés a feed-ektől függetlenül

Komment kezelés

Feed-ek, csatornák kezelése

A fenti bejegyzés nem jöhetett volna létre, ha nem akadok rá a Twitteren Csaba Napiremény appjára (köszönöm!!!):
Kapcsolódó egyéb:
...na és a saját appom az Android Marketben:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése