2010. augusztus 9.

Mely Windows Mobile telefonokon fut az Android?


A PocketNow összeszedte, mely Windows Mobile modelleken futtatható Android operációs rendszer. Természetesen a tudások, képességek, a portolások minősége eltérő, de a lista segít eligazodni abban, hogy van-e értelme keresni. A lista közel sem teljes, hiszen a kevésbé ismert, vagy nagyon régi modellek közül is előfordulhat olyan, amin elfut az Android (lásd pl. korábbi bejegyzésem a HP iPAQ H3900 szérián futó Android portról, bár az még nem WinMo, hanem Pocket PC modell volt, és flash-elni kell érte a gépet). Azért lássuk a listát! Mindegyik link az Xda-Developers fórumaira mutat a megfelelő topikba.
Ezen Android változatok természetesen a ROM-ba telepítés nélkül is kipróbálhatóak, sőt a legtöbbjük csak WinMo alól indítható. Mindössze az SD-r kell kicsomagolni az \andboot mappába a haret.exe futtatót, kell mellé egy készülékspecifikus default.txt fájl, és még pár fájl, ami a .zip-ben benne van, majd pár perc, és fut az Android.

Videó a HTC HD2 Android 2.2 Froyo futtatásáról:


A témával én is foglalkoztam többször már korábban, lásd például a HTC Kaiser Android ROM-ba telepítéséről szóló leírásomat:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése