2010. augusztus 24.

HTC Kaiser Android Froyo magyar lokalizáció beállítása [UPDATE]

A teljes magyarításban nem tudok segíteni, azonban a magyar lokalizáció beállítása viszonylag egyszerű. Mielőtt felteszed a legfrissebb Android Froyo 2.2 változatot a HTC Kaiser készülékedre, előtte lesz egy sima szövegszerkesztés. Mindössze meg kell ijeszteni két sort egy fájlban, hogy HU! ... már ha érted a viccet. :)

A magyar lokalizációra azért van szükség, hogy az Android rájöjjön, milyen országban használod, milyen nyelvet ajánljon fel azoknál a szoftvereknél, melyek tartalmaznak többnyelvű menürendszert, milyen mértékegységeket használjon.

Magyar lokalizáció beállítása egyszerűen:

A lent 2010.08.20. napon ismertetett módnál van egyszerűbb megoldás is, mégpedig a Marketben. Az app neve MoreLocale 2. A telepítése után annyit kell tenned, hogy elindítod, és a menü gombbal hozzáadsz egy új lokációt, melybe az első két mezőbe beírod, hogy hu és HU, és az első mezőbe adsz egy profil nevet, mint például Magyar. Ezt elmented, és kiválasztod (ekkor lesz zöld a bal széle), majd újraindítod a PDA-t. Ezt a műveletet egyszer kell elvégezni, és érdemes a legelső alkalommal még bármilyen más program telepítése előtt.



Magyar lokalizáció beállítása core módon:
  • az RLS13 letöltött androidinstall.tgz fájlját 7z-vel kicsomagoltam (lásd: 7-zip.org),
  • a kapott androidinstall.tar fájlt kinyitottam szintén 7z-vel,
  • megkerestem a /system/build.prop fájlt,
  • megnyitottam szerkesztésre egy unicode szövegszerkesztővel (pl. PSPad Editor jó lesz),
  • megkerestem az alábbi két sort, és a végét átírtam hu-ra így:
    ro.product.locale.language=hu
    ro.product.locale.region=HU
  • elmentettem a fájlt, amire figyelmeztetett a 7z, hogy visszafrissítse-e az androidinstall.tar fájlba, és megengedtem neki,
  • kis várakozás után engedte, hogy lezárjam a fájlt,
  • rámásoltam SD-re, és telepítettem a módosított androidinstall.tar fájlt.
Így már az időjárás widget is egyből magyar nyelven ontja a híreket és az adatokat. Azért nem javaslom az utólagos módosítást vagy a sima upgrade-t, mert számos alkalmazás megbolondul (lásd pl. időjárás widget). Aki ért a Linuxhoz, úgy is megoldja utólagosan, aki meg nem, az meg jobban jár, ha újrahúzza az Androidot. ;)

Ha magyarítás érdekel, jelenleg nem tudok megoldást. Indulj el azok után, akik nekiálltak a fordításnak. Pár topikot itt is találhatsz:
Pár Android Froyo változat HTC Kaiser alá:
A HTC Kaiser Android ROM-ról itt találsz bővebb infókat:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése