2010. március 15.

HTC Touch Pro3 (Tera) - első információk

Aki várja a HTC következő nagy dobását a QWERTY billentyűs vonalon, csalódni fog az első információk alapján. Úgy néz ki, nem a HTC Touch Pro2 utódja, sem a HD2 billentyűs változata, hanem mindössze a HTC TyTN II (Kaiser) jön ki ráncfelvarráson átesve. A HTC Tera még csak meg sem kapja a Windows Phone 7 operációs rendszert.



A HTC Touch Pro3 egy 3"-os kijelzővel futó, Windows Mobile 6.5-tel telepített okostelefon lesz. A megjelenése eredetileg 2010 április lett volna, de lesz belőle 2010/Q3, azaz harmadik negyedév, nyár is. Bár ezen nincsen semmi meglepő, a gyártó a Kaiser-t is anno nyáron adta ki. Az új név Tera lesz, a kijelző pedig WVGA helyett mindössze WQVGA felbontást kap. Ez elvileg akkor előny, ha a fogyasztáson szeretnénk spórolni. Erre a szándékra utal az is, hogy a processzor az 5 éve megszokott Qualcomm alapú, és nem több, mint 600 MHz-es (a HD2-ben már 1 GHz-es Snapdragon alapú CPU fut). A Windows Phone 7 így nem csak azért van kizárva, mert az előlapi 3 gomb helyett 4 van a masinán, hanem mert se nem WVGA, se nem 1 GHz nem kompatibilis a most megjelenő új op.rendszerrel. Az 512 MB flash és a 256 MB RAM is arra utal, hogy "na adjunk ki egy olcsóbb kinyithatósat még" volt a vezérelv a HTC-nél.

Nem értem, hogy ha az ár a lényeg, miért nem Android kerül a Terára? Az eddigi információk alapján nem ez lesz a kedvenc modellem.

Források:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése