2010. március 19.

Garmin GPSMAP 62 - feléled a legenda

Ha igazak a pletykák, és a Garmin nem állíttatja le tervezőmérnökeit, sem a gépsorokat, a legendás "hatvancsix" modell új változatát láthatjuk viszont nemsokára. A Garmin GPSMAP 62 ráncait felvarrja a gyártó. Honnan veszem ezt?

A kép csak fikció!
A Facebook közösségi portálon indított a hazai képviselet másfél hónapja egy rajongói klubot, melyhez egy hónap alatt több mint ezren csatlakoztak. Az egyik altopikba bedobtam a review-k közé a korábbi Oregon 550 tesztemet, és elindult ennek kapcsán egy párbeszéd. Ebben kapcsolódott be a képviselet egyik munkatársa, hogy rebesgetnek valamit a címben is említett modellről, de ne is kérdezzek semmit, még nincsenek infók. ;-) Teljesen érthető, még a Google sem dobott ki semmit a témában. Azóta eltelt pár nap, és megtudtam pár pletykát.


A GPSMAP 62 a 60Cx/CSx már nem gyártott de népszerű modellek követője lesz. A klasszikus outdoor kategória megmarad várhatóan érintőképernyő mentes, azaz akinek nem tetszik az Oregon család, és a Colorado sem nyerte el a tetszését, örülhet majd a folytatásnak. Szakértői tipp alapján lehet, hogy kimarad belőle a GGPX, talán kap egy gyorsabb és nagyobb felbontású kijelzőt, és esetleg a raszteres (KMZ) térképeket is kezeli majd, melyre az Oregon kapcsán mostanában el is indított egy szolgáltatást a Garmin. Ezért is lehet valószínű ez a tipp, mely meghosszabbítja a legendás sorozat életútját, azaz a hardcore userek is könnyen feltölthetnek majd műholdas vagy légi fotós felvételeket a "csix" utódjára. De mondom, ez még csak nem is pletyka, hanem feltételezés. A GGPX kimaradása azt jelentené, hogy a modell nem igazán a geoládázásra, hanem inkább földmérésre és egyéb terepmunkákra, magashegyi túrázáshoz lenne alkalmas. Feltételezhető még az is, hogy a 2D iránytűt lecserélik a modernebb 3D iránytűre, mellyel lehetetlen helyzetekben tartva is láthatjuk a valós irányt. Ezt a feature-t az Oregon és Dakota sorozatok egyes típusait használók már előszeretettel élvezhetik. A játékoskodásoskodások meg maradnak továbbra is az érintőképes Oregon-ban. Ja, és vélhetően fényképező sem lesz benne, mint ami az Oregon 550-ben van.

A 62-es megjelenése érdekes lépés, hiszen a Colorado sorozatot már nem gyártja a Garmin. A Colorado az Oregon elődjeként még nem volt érintőképernyős, de nagy kijelzőt kapott egy forgatókerékkel, és kevesebb gombbal, mint a "csix". Ez nem mindenkinek nyerte el a tetszését azok között annak idején, akik a 60-as sorozat utódját szerették volna meglátni benne. A 62-es talán elnyerheti majd a core userek tetszését.

Várjuk a fejleményeket, lehet izgulni! :)

Kapcsolódó linkek:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése