2010. február 13.

Újdonságok a Google Maps térképen

A maps.google.com lap tetején vedd észre a zöld kis laboros üveget, és rajta az új/new feliratot. Bekacsolhatsz számos újdonságot a webes térképen. Kimásoltam, ha nem érsz rá nézegetni, de átfutnád most a feature listát. Nem írom át, mert adja magát és amúgy is magyar nyelven van.


Idézet a Google Maps újdonságaiból:

A Google Térkép Labs a még nem teljesen kész funkciók kipróbálására szolgáló tesztelési felület. Ezek a funkciók bármikor megváltozhatnakelromolhatnak és el is tűnhetnek. Ha egy ilyen funkció elromlik, és emiatt nem lehet betölteni a Google Térképet, használja a következő "vészkijáratot": http://maps.google.com/maps?ftr=0.
Húzás és nagyítás/kicsinyítés

A térkép egyes részei már gyorsan és könnyen nagyíthatók vagy kicsinyíthetõk. Csak kattintson a Húzás és nagyítás/kicsinyítés gombra, rajzoljon a térképen egy négyszöget, és már ott is van!
Légi felvételek

Adjon légi felvételeket a térképhez! A légi felvételek forgatható, nagy felbontású felülnézeti képet biztosítanak, amelyek új nézőpontot adnak. A légi felvételek jelenleg csak korlátozott területeken érhetők el, de folyamatosan bővítjük ezek körét.
Vissza a béta-verzióhoz

A Gmail nem az egyetlen, amely a béta-verzió címkéjével rendelkezik.
Where in the World játék

Tesztelje földrajzi ismereteit! A műholdfelvétel alapján találja ki az ország nevét, és próbálja meg felülmúlni eddigi legmagasabb pontszámát.
Forgatható térképek

Megunta, hogy az észak mindig felül van? A forgatható térképtípusok kiválasztásával esélyt adhat keletnek, nyugatnak és délnek is.
Mi található a környéken?

Hozzáad egy második keresőgombot, amely a "*" karakterre keres, és az aktuális nézet legjobb eredményeit adja vissza. Ez kiváló lehetőség a térképen való böngészésre.
Szélesség/hosszúság megjelenítése

Megjeleníti az egérkurzor mellett a közvetlenül a kurzor alatt található hely földrajzi szélességét és hosszúságát.
Szélesség/hosszúság jelölése

Egy olyan elemet ad a helyi menühöz, amelyikkel megjelenítheti a helyi menü megnyitásakor a kurzor által jelzett szélességet és hosszúságot mutató kis jelölőt.
Intelligens nagyítás/kicsinyítés

Előfordult már, hogy túlzott nagyítást hajtott végre, és a következő hibaüzenetet kapta: "Ezen a nagyítási szinten nincs kép"? A hibaüzenetet megelőzheti az Intelligens nagyítás szolgáltatással, amely előre ellenőrzi a maximálisan megjeleníthető képet, és annál nagyobb mértékű nagyítást nem engedélyez.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése