2009. november 12.

Miért nem iPhone? Miért Windows Mobile?

Állandóan megkérdezik, a szifon tulajok kicsit gúnyosan megnyomva egy "hehét" a kérdés végén.Végül is teljesen tök mindegy lenne, milyen PDA szerű kütyüt veszek magamnak, ki kéne hajítani a francba, és mással foglalkozni. Aztán persze mégsem. Rájöttem. Nem a Windows Mobile tetszik nekem; sőt attól herótom van. A HTC tetszik. Igen, a xaros vacak HTC, amire a volt főnököm csak fikázott, most meg Steve Ballmer ott áll a gyár termékbemutatóján a PDA gyártó óriás vezetője mellett.



Nem tudom, nem kéne azért annyira fikázni azt, ami nem tömegtermék, csak azért, mert van jobb. Ráadásul a HTC még csak nem is a PDA-k Suzukija, hanem mondjuk az Opelje. Az Apple iPhone 'stenkirálycsászár vas, készülék, elgondolás, életstílus, menő, stb... Meglépte Steve Jobs azt, amire képtelen volt Bill Gates operációs rendszerére épülő bármely modell, és átlépte a Nokia nagyszerűségét is az okostelefon piacon úgy, hogy egyszerű maradt, cserébe többet ad a felhasználónak élményben. Nem vitatom. Imádni lehet, tetszik, kellemes.



Mégis. Megszoktam A Klasszikus PDA-kat. Első modell egy HP iPAQ H3970 volt, és elolvadtam, mikor megláttam rajta egy Media Player ablakot, benne egy videóval. Sőt, teljesen elájultam, hogy IrDA kapcsolaton keresztül GPRS modemezni tudtam, láttam vele a netet. Aztán jött a PDAMániás múlt, és számos kütyü átment a kezemen. Megakadt a Mio A701-en az életem egy időre, majd mikor már elegem lett belőle, és a HTC bejelentette az addig legjobb QWERTY-es modelljét, a felhajtható kijelzős TyTN II-t, más néven Kaiser modellt, jött a Kánaán. Aztán persze nem volt elég, mert megjelent az iPhone. Azonban QWERTY nélkül. Ha lenne billentyűs iPhone, azt használnék. Nincsen. A HTC azonban odaadta, most Touch Pro2-nek hívják a kedvencemet. A HD2 sem rossz, de az sem QWERTY.



Hogy nem zavar a WinMo hülyesége? Miért? Ki a bánatot zavar az mp3 minősége? Senkit! :o)

De azért mondom, várom azt, hogy legyen egy billentyűs szifon!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése