2009. szeptember 9.

Új sorok a HTC TouchFLO 3D Internet fül alatt

A HTC Touch Pro2 internet böngészést segítő ablaka az "Internet tab", ahonnan könnyen indítható az előre telepített Opera Mobile is. A nagy földgömb alatt egy YouTube ikon és négy úgynevezett "Push page" található. Ide új sorokat tehetünk be kedvünkre, csak egy kis ügyeskedésre van szükség. Az alábbiakat TouchFLO 3D 2.1 alatt teszteltem.

Új ikonok a YouTube alá vagy helyett
A \Windows\27c65cbd_manila fájlban egy egyszerű XML kód van, ami átírható. Készíts egy másolatot a fájlról az SD kártyára, majd állítsd át a fájl attribútumait, vedd le a "csak olvasható" és a "rendszerfájl" beállításokat róla, hogy szerkeszthető legyen. Másold vissza felülírva az eredetit, de ezt hagyd meg a biztonság kedvéért. Ezután nyisd meg szerkesztésre az eredetit az eredeti elérési helyen. (Szerkesztéshez és attribútum átállításhoz én a Total Commander CE-t használom.)

A YouTube ikon az alábbi rész törlésével lehetséges.

Ha nem törölni szeretnéd, hanem bővíteni, akkor tedd az alábbiakat. Ha innen szeretnéd például indítani a Pocket Internet Explorer-t, akkor így írd át a kódot, vagy az alábbit szúrd be az után vagy az elé, attól függően, hogy a YouTube ikon elé vagy után szeretnéd betenni a PIE-t.

Ugyanígy további linkeket szúrhatunk be. Sajnos, nem tudom, mely .qtc fájl hogy néz ki, nem foglalkoztam vele, de érdemes a nevük alapján kísérletezni velük. Olyan alkalmazásokat érdemes így belinkelni, melyek az internetezéssel kapcsolatosak. Lelkesebb webfejlesztők akár widget berakásával is kísérletezhetnek.

A módosítások érvényesítéséhez elegendő elkattintani egy másik Manila tab-ra, majd visszakattintani az Internet tab-ra, és láss csodát, megjelenik az, amit szeretnél.

Új Push page beszúrása
Ha azt szeretnéd, hogy kevesebb vagy több Push page legyen a fenti menük alatt, akkor az alábbi registry kulcsot kell változtatnod. Az alapbeállítás 4, én 8-t használok. (A registry szerkesztéshez én a Total Commander CE-t használom.) A beállítás módosítása után indítsd újra a PDA-t.
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila] "Internet.DefaultCount"=dword:00000004
A Push page feladata, hogy egy bizonyos időközönként frissített és tárolt weboldalt könnyen elérj. Ez akkor nagy segítség, ha oylan helyen mozogsz, ahol például gyenge a térerő, és a maximális mobilnet elérés is csak GPRS-t biztosít. Így a PDA szépen befrissíti az oldalt, mire szükséged lehet rá. Én jellemzően tévéműsor és speciális időjárás oldalak frissentartásához használom. De elvileg bárminek a linkjét kiteheted ide.

A fentiek bekerülnek a HTC Touch Pro2 install listába is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése