2009. szeptember 3.

Google Maps: Megyeri híd van is meg nincs is

A Google Maps térképrétegei keveredésben vannak. A térképészek rendesen kutyulják a dolgokat. A műholdképeken éppen épül a Megyeri híd, a térképen nem létezik, azonban az útvonaltervezés prímán megy rajta. A Fekete Pákó utcás sztori után semmin sem csodálkozom!

Titkos híd a Google Maps térképén

Gyakori, hogy számítógép előtt ülve, vagy PDA-val a kezemben a Google Maps-t hívom segítségül egy gyors útvonaltervezésre (így került a twitterre is egy hasonló fotó, mint a fenti). A Google Maps térképeit Európában jellemzően a Tele Atlas szállítja. A TomTom tulajdonában lévő térképész vállalat az utóbi időszakban jelentette meg azon térképeit, melyen a címben is említett műtárgy is megtalálható. A Fekete Pákó utca óta volt ideje a térképészeknek berajzolni az érthetetlen okokból a Tele Atlas-hoz kerülő, Nav N Go tulajdonban lévő Top-Map-től lopott Magyarország térkép helyett a valódi felmérés eredményei. Ezért nem világos, miért kell látszólag "titkolni" azt, ami működik. Gyorsabban pótolható a vektoros megjelenítés, mint egy macerás és drága műholdfotó.

Teljesen világos, hogy a műholdképen még csak épül a híd

Mindenesetre a Google Maps felhasználók által közzé tett geotag információkat tartalmazó fotók és különböző rétegek miatt a kereső azért kidobja POI-ként a híd keleti részét, ha rákeresünk.

Felhasználói tartalom a Google Maps-en

Sebaj, örüljünk annak, ami van! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése