2009. szeptember 1.

Vedd fel az utat: GNS 4720 Drive Recorder

GPS-es videó felvevő, mi kell még? A Speedshop kínálatába akadtam erre a cuccra. Mondjuk, nem kis befektetés, 109.900,- Ft bruttó. Cserébe videó fájlba felveszi SD-re az utat, ahol járunk, és tracklog-t, azaz folyamatos geotag adatot mellékel hozzá.

A 3D G-szenzor érzékeli, ha lassan kanyarodik az autó, vagy erős emelkedőn halad. Munkás bejárásokra tökéletes, hiszen QVGA és VGA videót is rögzít. Hangot nem vesz, de nem is lenne sok értelme, ha az utastérben lévő beszélgetés kerülne a felvételre. A felvétel természetesen visszajátszható a térképpel együtt, ha asztali PC-n futtatjuk a gyártó szoftverét.

A cuccról nem is igazán kéne képet közölni, hiszen elég semmitmondó a külseje. Ez egyben előny is, hiszen nem látják, hogy ezerrel rögzítjük a forgalmat magunk előtt.
Aki olcsóbb megoldást keres és motorra, az nézze meg Gergőke barátom postját a GPSGames fórumán, melyben egy Oregon ATC3K csodát linkel éppen. Nem, nem Garmin Oregon, csak névrokonság, semmi más. A cucc fele annyi, mint a fenti GNS, cserébe kültéri a modell, ugyanis bukóra szerelhető és vízálló.
A GNS neve jól cseng a GPS gyártók körében, az ATC3K nem mond semmit. Ráadásul a GNS-ben van G-szenzor és plusz egy 2 GB kártya. A precíziós az elfordulás érzékelésben így az ATC3K elvérzett. Értsd: a motoros elforgatja a fejét, ezt az ATC3K nem érzékeli, míg az autóban a GNS 4720 igen.

Kapcsolódó linkek:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése