2008. január 4.

HP iPAQ 214 brutális VGA meghajtással

A legtöbb VGA képernyős gép attól szenved, hogy ha elkezdjük kiaknázni a képernyő adta lehetőségeket, a PDA belassul. Nakérem, a HP valamit tud. Visszatért, vagy mi. A HP iPAQ 214 tudása leveri a lakatot rendesen a fejlesztői titokládáról.

Kezembe került egy állítólag még csak béta ROM-os változat, hát több se kellett, beletettem a kedvenceimet tartalmazó SD kártyámat. Bár ugye CF is lehetett volna, mert ez a féltégla azt is kezeli. Elindítottam egy iGO My Way 2006 SE-t, és megnéztem a Russa térképét, valamint a TCPMP-t is lefuttattam, mit tud a Benchmark. BRUTÁLIS!


CF és SD is beletehet, és igen van WiFi és Bluetooth is

Így fest az iGO, és nem csak szép, gyors is!

Az iGO zökkenőmentesen teker a 480x640 pixeles képernyőn. Ez látható az alábbi videóban is. Egyetlen egy szépséghibája a készüléknek, hogy nincsen benne GPS, és egy külsővel kell ezt megoldani. Bár még sokan esküsznek a klasszikus PDA felhasználók között is a Bluetooth GPS vevőkre, az irodai célközönségnek nem lesz gond, aki úgy sem navira használja majd a cuccost. :) De lássuk a rövid videót!

A Russa nagyon szép képet ad. Aki finom dolgok nézegetésére szeretné használni a készüléket, örömét leli majd benne.


Russa rajzolatok - ilyen a turistautak.hu egy szép képen

Vicces, hogy a képnézegetőben
egy QVGA screenshot milyen kicsi

A TCPMP 0.72RC1 kéremszépenalássa' úgy hasít nagyobb méretű képpel is, mint ahogy annak kellene lennie. Ehhez a már a geek fórumozók köreiben is szokásossá vált teszt.avi-t (624x352 Xvid, video 149kbps@23fps, audio 121kbps@48kHz) tettem Benchmark próbára. Ez még számos új QVGA gépen is 100% alatti teljesítményt hoz ki, bármit is teszünk. A HP iPAQ 214 azonban a következőket hozta ki:

  • Raw FrameBuffer: 146,57%
  • Intel XScale: 146,57%
  • DirectDraw: 144,15%
  • GDI: 120,37%

Azaz multimédiás célokra kifejezetten alkalmas a készülék a Marvell PXA310 processzora, mely nem hiába recseg 624 MHz-en. Hajrá! :)

A fenti tapasztalatok még csak kezdetlegesek, első benyomások. Természetesen visszatérünk egy tisztességes teszttel is. Addig is jöhetnek a kérdések! :)

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése