2008. január 3.

HP iPAQ Navigate - mmivaan?

A HP iPAQ 310 navigációs eszköz megjelenésével egyidőben jelentette be a HP webes Navigate szolgáltatását. Ez egy online útvonaltervezős segédlet azoknak, akik a HP iPAQ 310 (nálunk 316) modelljükön futó iGO 8-cal szeretnének nem a kütyüt nyomkodva előre útvonalat tervezni.

Azonban álljunk meg egy szóra! A HP iPAQ Navigate neve megütötte a szemem. Ugyanis a Navi-Gate Kft. a Garmin hazai képviselete, és egyben az iGO My Way SD kártyás szoftver hazai support helye (klikk ide). Mindemellett a HP iPAQ 310 sorozaton futó iGO 8 szoftvert a Nav N Go Kft. fejleszti. Huhh, jó kis kavarodás.

Még jó, hogy nem balhézik a név miatt a Garmin hazai képviselete; lásd Navigon vs Nav N Go vitát (klikk ide). Tovább fűzve a "Chuck Berry pereli BlackBerryt" szójátékot, Chuck Berry Black Berryt eszik.


HP iPAQ 310, ami a Kelet-Európa térkép miatt nálunk HP iPAQ 316

További érdekességek

  • Az említett HP oldalon egyébként az email mezőbe nem lehet a szokásos "AltGr + V" lenyomásával "@" jelet bevinni. Máshol az oldalon lehet. Tehát nem biztonsági oka van, hanem tervezési hiányosság.
  • Jelenleg nincsen magyar menüs változata az oldalnak.
  • Nem lehet hazánkban útvonalat tervezni még mindig. Pedig a Google Maps fut a háttérben, mely már képes az útvonaltervezésre hazánkban is.

Reméljük, gyorsan orvosolják ezt a HP-nál, hiszen minden készülék sikere azon múlik, mennyire szeretik megvenni az emberek. Addig is várjuk a magyar kezelési útmutatót, és tovább túrjuk a programokat, ami ki tudja használi az amúgy szenzációs vasat.

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése