2006. október 20.

SD, mini SD, micro SD, ...

Nem értem. Mármint azt, hogy miért jönnek ki sorra a mini és micro SD-s készülékek, miközben még éppen hogy csak megszoktuk az amúgy sem nagy SD kártyát? Emlékszem, tanakodtam 3 éve, hogy vajon tényleg kell-e nekem ez az SD, és merjek-e belőle 512MB-osat venni a 256MB-ossal szemben. Elterjed-e egyáltalán? - hihetetlen, mi? :-) Persze, most már az 1GB-os után a 2GB-os van használatban. PDA váltás előtt vagyok, és a sok kütyü irtása végett telefonosban gondolkodom, amiben esetleg GPS vagy/és WiFi is van.
 

A HTC, Mio és ETEN palettában lévő masinák között vannak ilyen kombinációk. Azonban minél többet tud egy gép, annál inkább csak mini SD vagy micro SD van benne. Régebben az volt a jellemző, hogy a memóriakártyát már nem lehetett beszerezni, de a gépek még azt ették. Most meg még aranyárban vannak a mini verziók, de lassan nem lehet SD-s masinát venni a nem belépő kategóriában. Tudom, a Garmin GPS-ekben már régóta nem normál SD foglalat van. Azonban ahhoz megvette az ember a térképet az amúgy nem nagy kapacitású kártyával, aztán kakukk, elvolt és elvan vele a mai napig. Hiszen rápasszentolja a térképet arról, ahová megy, aztán kész. A PDA-k esetében azonban plusz programokat, képeket, zenéket, térképeket tesz fel az ember.

És most jön a lényeg: a kártyát kiveszi a PDA-ból, beteszi egy kártyaolvasóba, és nem vesz új kártyát, mert a 2GB SD nagyon jó neki és elég. Erre kihullik a PDA a kártya körül, és a kártya ott figyel, nem tudja, mit kezdjen magával. Én meg a maradék hajam tépem. :) Mert ugye az hagyján, hogy mini vagy micro SD, de van olyan gép, ahol az akkumulátor alatti SIM kártya alá kell tenni azt! Hovváááá???! Akkor hogy veszem ki? Hogy teszem át a haver PDA-jába? :) Szóval, nem értem, mire ez a nagy miniatürizálás, miközben nincsen rá igazán szükség.

A Mio A701-ben normál SD tehető, és kívülről. Azonban nincsen benne WiFi, ami már a megjelenésekor "gáz" volt. A HTC Artemis mindent tud, azonban a mini SD-t z említett SIM kártya alá kell betenni. Már előrendelhető az E-TEN X500, ami igen csak versenytársnak néz ki, és igaz, hogy kívülről kell beledugni a kártyát, azonban micro SD-t. Upsz. :-|

Most akkor mi legyen? Mit vegyen az ember? Mit "dobjon el" ár alatt?

Ennyire öreg lennék? :)

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése