2006. augusztus 11.

A kéktót édesanyja! Avagy: kapcsolataim Bluetoothékkal nem szakadnak meg

A maradék hajam a kalap alatt is kihullik, mikor gondol egyet a PDA-m, és nem akar a Bluetooth kapcsolat elindulni, vagy nem akarja elfelejteni a kütyüm, hogy már nem kéne csatlakoznia. Hogy értsd: BT GPS-t használok. Kiléptem a navi szoftverből, lekapcsoltam a BT adót, erre a cucc újra csatlakozni akart, mintha kényszere lenne, ami függésben tartja. Vagy a másik szitu: navit indítanám, és mindig be kell lépnem a BT manager-be, hogy kapcsoljon a kéktót a GPS-hez. Régen azonban ezzel nem volt bajom. Mi változott meg?

Most jöttem rá. Rászántam 10 percet a registry-re, és megtaláltam azokat a BT COM port konnektáló izéket, bigyókat, amik átállítása végre nem bénítja le az életem, nem csinál hülyét belőlem autóba űlve és kiszállva onnan, ha nem vagyok egyedül. Szóval ismét tisztább és szárazabb érzés. Nem izzadok annyit. :)

Hogy azért kicsit konkrét is legyek: Van a WinCE oprendszerében (nálam Pocket PC 2003 fut) egy olyan registry könyvtár, hogy "AutoConnect". Itt a teljes elérési út:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Widcomm\BtConfig\AutoConnect]

Ebben vannak gépfüggően olyan könyvtárak (nálam), mint 0005, 0007, 0011. Ezeken belül van a "BtBrowserEnabled" érték, ami nálam 1-re volt állítva. Átbillentettem 0-ra. Azaz így néz ez ki a COM7 port esetén:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Widcomm\BtConfig\AutoConnect\0007]
"BtBrowserEnabled"=dword:00000000

Szóval nekem ne szórakozzon tovább! :) Az az érdekes, hogy a 0-ra kapcsolás eredménye az lett, hogy ha bekapcsolom a BT portot, akkor mostantól automatikusan csatlakozik a cuccom a BT GPS-hez, és erről nekem nem kell tudnom, csak mennem a világba bele.

Néha azért még kézzel kell indítani egyes progik után, de ott valamit az adott navi program művel, és ez az oka. Azonban megszűnt ez a szívózása, hogy BT port kikapcsolásnál felugrik a BT kezelő, és csatlakozási vágyait nyomatja az arcomba.

Nna, ezt le kellett írnom, mert ez így legközelebb is kell, ha elfelejteném, és volt egy hw reset a gépemen. :) Megsúgom, a GPSGate beragadásoknak ugyanez az oka; aki esetleg ezzel szívna...

Egyet nem old meg a trükk: 50 °C felett kiakad a Leadtek BT GPS-em, és újra kell indítani. De legalább nem kezd el ugrálni a WinCE ablak! Jessz!

Registry buherához javaslom a Total Commander CE freeware progit. De csak óvatosan, mert elszúrhatod a géped rendesen!

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése