2011. július 4.

Skype Android videóhívás telepítése

Nem hivatalos megoldás. Elvileg minden olyan okostelefon, mely Android 2.3 operációs rendszert futtat, képes lehet az alábbi telepítővel a videóhívásra. A hivatalos változat a blogbejegyzés megírásának pillanatában még nem támogat minden modellt. Az alábbi .apk telepítése után azonban a Samsung Galaxy S készülékem is alkalmassá vált az értelmetlenül korlátozott feladat ellátására.



A legfrissebb, nem hivatalos Skype Android videóhívást támogató verzió itt érhető le (2.0.0.45):
A letöltéséhez Xda fórum hozzáférés kell. A .rar fájlt csomagold ki, majd az .apk telepítőt az után telepítsd, hogy a telefonodon lévő Skype változatot uninstalláltad előtte (fontos!). Csak Android 2.3 vagy annál nagyobb változatú készülékeken képes települni és futni a szoftver. Ha el akarod kerülni a hivatalos változat véletlen ráfrissítését, szüntesd meg a Market linket a Titanium Bakcup Pro segítségével!

Vélemény

Tapasztalataim szerint mobilnettel is működik a Skype videóhívás. Értelemszerűen ilyenkor nagyon kockás a kép. A videó nehezen kapcsol be, sokáig fekete a kép. Az előlapi és a hátlapi kamera között a videóképre bökéssel lehet váltani, illetve ugyanott lehet a felugró menüben kikapcsolni a képet és visszaváltani csak hanghívásra. Egy Samsung Galaxy S és egy Galaxy S II között teszteltük a hívást. Fektetett módban szépen működött. Álló helyzetben csak akkor volt jó a kép orientációja, amikor a Galaxy S-t teljesen fejre állt. A Google Video Talk minősége egy halvány lila árnyalattal jobbnak tűnt.



Köszönöm Sanciman barátomnak a tippet!;)

Vissza a hivatalos verzióra

Mindenképpen ellenőrizd, hogy a Te készüléked benne van-e már a hivatalosan támogatottak között. Ugyanis, ha igen, akkor felesleges a fenti .apk telepítése. A jelen pillanatban hivatalosan támogatott modellek (2.0.0.47): Google Nexus S, HTC Desire S, Sony Ericsson Xperia Neo, Sony Ericsson Xperia Pro.

A hivatalos változat itt érhető el, ha mégsem működne a fenti:
Stop Skype a gyors kilépéshez

Még egy kis érdekesség azoknak, akik szeretnének gyorsan és egyszerűen kilépni a Skype-ból. Nekik készült a Stop Skype alkalmazás, melynek ikonját kitéve egy könnyen elérhető menübe, megkönnyíthetjük a Skype lezárását. A fejlesztő frissítette appját, már működik a legfrissebb változattal is.

A Stop Skype letöltése:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése