2011. július 1.

Google Video Talk 1.3 Android install

Nem hivatalos megoldás! A Gtalk vagy Google Talk videós változata már elérhető pár Android modellre. Azonban ügyes Xda-s arcok megoldották azt is, hogy olyan okostelefonokon is fusson a webes Gmail-ből már ismert videótelefonálás, mely Android modellek még nem szerepelnek a kompatibilitási listán. Nekem egy Samsung Galaxy S-re sikerült felmókolnom. Nem volt egyszerű... :) Ezért csak azoknak javaslom az alábbiakat, akik mélyebb szinten értenek az Android buherálásához. A Google Video Talk csak és kizárólag 2.3 vagy annál magasabb verziószámú, de inkább 2.3.4 verziójú Android Gingerbread operációs rendszereken képes elindulni. Alatta ne is kísérletezz! Lássuk, milyen lehetőségeink vannak!

Onnan tudhatod, hogy videó képes a Talk,
ha megjelennek a kis kamerák a nevek mellett.



Brainwash Studio féle Talk telepítő

A Google Marketre felkerült egy root-olt modellekre telepíthető alkalmazás, mely különféle Video Talk változatok online telepítését segíti. Én ezt használtam. Kényelmes, de veszélyt is tartogat. Ugyanis mint ahogy egy kommentelő is írja, elszállt a Google Account-om, és újra kérte a belépési adataimat az Android. Így mindent újra kellett szinkronizálnia a vasnak (Gmail, naptár, névjegyek, ...).
A használata egyszerű, de mindenképpen javasolt előtte egy teljes mentést készíteni a készülékről! Ja, és csak saját felelősségedre használd, én nem vállalok semmit azért, ha elcseszed a készüléked! ;) A képen is látható változatot jelöltem ki a Talk-ból telepítésre.


Utána újraindítottam a készülékem, ekkor jöttek a meglepetések, vagyis az újraszinkronizálási problémák. De ezen túlesve a Talk simán ment ismét, sőt megjelentek kis kamerák azok nevei mellett, akik a webes Gmail előtt ültek, vagy nekik is működik éppen Android alatt a videó csevegés képessége.

Modaco installer

Nekem ettől törlődött a gyári, beépített Google Csevegés kliensem. Előtte azzal szórakoztam, hogy a Titanium Backup Pro segítségével system-ből programs-ba tettem át az alkalmazást. Emiatt tüntethette el ez a telepítő. Modaco sem tesz mást, mint egy olyan telepítőt ad közre, mely lefuttatása után egy installert indít. Ha letöltöd az alábbi oldalról az .apk-t, és telepíted, akkor utána a "Video Talk Installer" nevű appot találod a gépeden. Ez nem a videós Talk, hanem annak a patch-elője csak. El kell indítani, majd miután root jogot kért és azt engedélyezted, és lefutott, kiléphetsz belőle, majd indítsd újra a teleont. A reboot után uninstalláld az appot Modaco szerint. Ezután indítható a Talk, és elvileg videó képes lesz.
Angol nyelvű leírásaiban kitér arra, mi van, ha 2.3.2 vagy 2.3.3 az Android verziód. Nem foglalkoztam vele, nem érdekelt. Rád bízom, belemélyedsz-e, én biztos nem.



Xda megoldás

Az alábbi linken megtalálható egy csomó változat és hack. Van olyan is, melyben audio optimalizálást hajtottak végre. Itt leltem rá a fenti két változatra is. Javaslom tanulmányozni, figyelmesen olvasgatni. Én nem teszem meg helyetted, mindössze megosztottam a helyet, ahol ráleltem. Mivel nekem a legfelső megoldás működött, ezért nem szórakoztam a többivel ezután. Találsz amúgy flash-elhető megoldást is...
Az alábbi videóban egy Sony készülékre telepíti a srác az egyik módon a Google Video Talk-t:


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése