2011. március 15.

Adobe Flash Player 10.2 for Android letöltés

A tabletek megjelenése és egy kis toldozás, foltozás indokolja, hogy az Adobe frissítse Flash támogatását az Android 2.2 és 3.0 rendszerekhez. A Market vélhetően a következő héten fog sikítani az update megjelenésekor. De mi már most kipróbálhatjuk, mert egy bétás változata kikerült a netre.

Adobe Flash Player v10.2.155.67 (beta) for Android .apk letöltése:
Az alábbiakat tartalmazza az Adobe Flash Player 10.2 for Android angol feature-listája:
  • Hardware accelerated video presentation for H.264 (Android 3.0.1+)
  • Deeper integration with the Android browser rendering engine (Android 3.0.1+)
  • Better content rendering (Android 2.2+)
  • Improved scrolling of web pages (Android 2.2+)
  • In-page viewing of Flash objects (Android 3.0.1+)*
  • Enhanced performance for the latest smartphones and tablets (Android 2.2+)
  • Automatic soft keyboard support including a new ActionScript API that enables developers to automatically launch and display the soft keyboard (Android 2.2+)
* Android 2.2 & 2.3 will still render Flash content in a separate window on top of HTML in the Android 2.2 and 2.3 browsers since these browsers doesn't support the new Android 3.0.1 browser rendering model (yet).

A saját tapasztalatom az, hogy sokkal gyorsabb az oldalak betöltődése a 10.1-hez képest, ha flash is van rajta. Továbbá végre grafikon teljes értékűen minden elérhető a Googel Analytics-ben. Azt is tapasztaltam, hogy a teljes képernyőn játszott flash videókat nem szaggatja, hanem folyamatosan képes lejátszani, mint például az Indavideo anyagai. A gyors visszalépkedéskor rendszerint kihal a böngésző, ha előzőleg a flash engedélyezve volt nem csak kézi indításra.

Megjegyzések

A weboldalba ágyazott flash videókat (vagy flash alapú játékokat) teljes képernyős módban úgy tudod lejátszani, ha megnyomod a fullscreen ikont a videó jellemzően jobb szélső sarkában. A YouTube videók esetén azonban jobb, ha a natív lejátszást használod, mikor is a beágyazott videó elindulása előtt a videó tetején megjelenő címre böksz rá. Ekkor az Android beépített YouTube player-ét indítja el.


A böngészőben Te döntheted el, hogy a flash betöltődjön-e mindig vagy sem, vagy csak kézzel indítva. Keresd a böngészőben a "Menü / Beállítások / Bővítmények engedélyezése" menüt.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése