2009. augusztus 2.

Új ROM és javítás HTC Touch Pro2 készülékekhez

A HTC egyszerre két frissítést adott ki a Pro2 (Rhodium) modellekhez. A kisebbik az SMS bug-t javítja, a másik a GPS-vevőn tuningol, de egyben új ROM-t is tesz a gépre.

Mivel országonként szinte más és más verziós ROM-mal kerültek a boltokba a HTC Touch Pro2 készülékek, így előfordulhat, hogy valakinél nem is szükséges az SMS patch. Erre a gyártó egy szép kis táblázatot is közzétett, hogy mindenki láthassa, mely ROM-okra kell/lehet feltenni.

Nálam nem volt gond soha a válasz SMS-nél a "+36" prefix kezelésével, így érthető módon a patch nem is engedte magát installálni. Letöltést követően a PDA-n indítva telepíthető.

A másik javítás, mely az A-GPS vevő hatékonyságát javítja, egy teljesen új ROM-t ereszt a gépre. Még nem eresztettem rá a vasra a "_HTC Touch Pro2_HotFix_Rhodium_Radio_3.46.25.30.exe" fájlt, majd ha lesz rá kis időm. Hiszen minden elvész a masináról, ha a PC-ről telepíthető új ROM-t ráeresztem a Pro2-re.

Ezt csak az telepítse, akiknek 1.21.000.0 verziónál alacsonyabb ROM változat van a Pro2-n!
Az alábbi linken egyébként elérhető a HTC által a gépekhez ingyen adott, de a csomagban nem mellékelt Sprite Backup Tool szoftver is a legalsó linken, mely akár időzítve is lementi a microSD kártyára a gép tartalmát. Javaslom használni főleg azoknak, akik sok hülyeséget telepítenek a PDA-ra teszt képpen!
Ugyanezen linken elérhető GMT+8 hotfix telepítése felesleges, ha csak nem utazunk ilyen messze, és gondot jelent az, hogy Jakarta egy órával arrébb mutatja a világórán az időt, mint kéne. :)

A fenti két frissítéssel kapcsolatban az Xda-Developres is nyitott már egy topikot, és van, akinek nem ment fel az új ROM, vélhetően mert nem megfelelő a ROM változata:
--

Figyelem! Időközben kijött egy még újabb ROM is, melyre rá kell tenni a két fenti javítást is. Az új ROM:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése