2008. február 13.

Garmin Mobile XT HU + turistautak.hu

A GPS független Garmin Mobile XT HU, azaz a részletes NaviGuide Magyarország térképes microSD verzió jár éppen tesztelésen nálunk. Előzetes információim szerint zárt a kártya, nem lehet mási, plusz térképet mellétenni. Azonban úgy néz ki, hogy mégiscsak sikerült, legálisan természetesen.

A Garmin Mobile XT HU verzióra sikerült rátöltenem a NaviGuide és a turistautak.hu térképet IS. Nem tudom, hogy ez megy-e GMXT EU verzióval is?

Telepítés menete

  • készítek egy teljes mentést az SD-ről PC-re,
  • a Mapsource-ban kijelölöm belvasásra a GMXT kártyát,
  • kijelölöm a meglévő és a turistautak.hu térképet is,
  • ráküldöm Mapsource-szal mindkettőt az SD-re,
  • beteszem a PDA-ba,
  • a Saját adatok - Térképek menüben a jobb alsó Mapsource menügomb alatt kiválasztom, melyik térképet akarom nézni.

Ennyi. Nem tudom, hogy GMXT EU alatt megy-e? Mikor az EU-t teszteltem, lefagyott a Mapsource a kártya keresésekor. A HU verzió nem teszi ezt. Nem tudom, hogy mindez azért sikerült-e csak, mert amúgy is van plusz egy NaviGuide licenszem, de nem hiszem. Másnak mi a tapasztalata?

Kiegészítés

Dezmo jelezte, hogy miért nem másolom be csak simán a tuhu térképet GMAPSUP2.IMG néven a gmapsupp.img mellé? (Összesen 4 ) Ez oké is, de ez nem megoldás GMXT EU változathoz HU licenszet pakolni legálisan. Ha csak valaha le nem konvertálta már valaki magának.

Idézek még Dezmo-tól: A fájl neve négy féle lehet, GMAPSUPP.IMG (ez "A" térkép), GMAPSUP2.IMG (lásd előbb), GMAPBMAP.IMG (általában az alap ingyenes Garmin világtérkép), GMAPPROM.IMG (egyes készülékeken a ROM-ba égetve). További hasznos javaslatok itt: http://turistautak.hu/garmin.php

Summa

A Garmin Mobile XT-ről eddig is tudtam, hogy jó választás. Így ezzel az árral, és a NaviGuide térképek eddig ingyenes frissítéseivel, valamint azzal, hogy bővíthető legálisan térképekkel, igen csak iGO verő. Szerintem. Ugyanis az ára alig magasabb, mint az OEM, azaz csak PDA-val megvehető microSD-s iGO (klikk ide).

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése