2007. november 19.

Zenekészítés és a PDA VIII. - Milkytracker

A szöveg centrikus (értsd botfülű) zenészeket is izgatja az a kérdés, hogy vajon ha beszerezünk egy PDA-t, akkor azon lehet-e zenét írni? A botfülűbbnél kicsit értőbbek talán rá is keresnek a fórumokban és a keresőkben a témára "music creator for pocket pc", aztán végigklikkelgetik a programokat, melyeket megtalálnak. Jómagam is ebbe a körbe tartozom. Így akadtam jó pár zenekészítő programra, melyekről tapasztalataimat közre adom egy cikk sorozatban.

Ha még a DOS-os időkben írtál zenét a legendás, wikipedia.com által is jegyzett FastTracker II-vel, akkor most nagyon figyelj! Ez a multi-platformos zeneszerkesztő ugyanis nem hogy teljesen kompatibilis vele, de még a Windows CE felületeket is támogatja. Most nem kezdem el magyarázni, mi az a tracker, talán csak ennyit róla: mintha egy Excel táblában írnál zenét. :) Imádtam, nagyon szerettem ilyenben dolgozni, az FT2 pedig maga a manna volt, amíg nem jött a Cubase VST, majd a Fruity Studio...

Beszéljenek magukért a teljesen ingyenes szoftver képernyőmentései!





A szoftver letöltési oldalán számos DivX videót is találunk, melyeken át megsimerhető a szoftver működése. Elérhetőek mind a YouTube-on is. A szoftver oldalán van pár minta zene is, érdemes az mp3-makba belehallgatni (pl. ezt és ezt).

Tessék hát előszedni a régi FT2 fájlokat, aztán PDA-n tovább írni! :) A Windows CE verzió innen tölthető le: Kattints ide! Nekem elindult Windows Mobile 5.0 alatt is.

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése