2007. október 29.

Zenekészítés és a PDA VII. - MPC500 és BeatPhone iPhone-ra

A szöveg centrikus (értsd botfülű) zenészeket is izgatja az a kérdés, hogy vajon ha beszerezünk egy PDA-t, akkor azon lehet-e zenét írni? A botfülűbbnél kicsit értőbbek talán rá is keresnek a fórumokban és a keresőkben a témára "music creator for pocket pc", aztán végigklikkelgetik a programokat, melyeket megtalálnak. Jómagam is ebbe a körbe tartozom. Most két érdekességre bukkantam, melek iPhone-ra készültek.

Jah, hogy az iPhone nem PDA? Vagy még nem az, de azzá válik? Erre lehet példa az alábbi két zenekészítő szoftver, melyek az Apple iPhone telefonra készültek. Sajnos, kipróbálni nem tudom ezeket, mert nincsen iPhone-om, azonban nagyon megörültem nekik, mikor megláttam GG a nagy hazai MIDI-guru egyik blogbejegyzésében.

MPC500

A nagy klasszikus dobgép, az Akai MPC-500 natív szimulációja lesz az alábbi iPhone applikáció. Nem véletlen, hiszen az amerikai rap-perek egyik alap hangszere volt ez a kezdetek kezdetén. Az ujjal kezelhető dob sampler a fejlesztők szerint fut az 1.0.2 és az 1.1.1 firmware-en is. Azonban még nem tölthető le, a kipróbálásra várni kell.

További részletek a projektről erre: Klikk ide!

BeatPhone

Ez már nem egy emuláció, hanem maga az iPhone dobgéppé alakítása. A kipróbálható 0.2.5 verzió 15 tapi paddal rendelkezik, kapott egy grid-szekvenszert is, loop stúdiót, és track keverőt. Hat loop és kilenc hangminta kezelésére alkalmas. Így már kész is a zenei alap, már csak rá kell dugni egy erősítőre. Ha valaki kipróbálta, vegye fel videóra, és küldje el! :)

További részletek a projektről erre: Klikk ide!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése