2007. július 26.

iPhone - mire jó ez nekünk?

Mire jó nekünk ez az iPhone őrület? Pontosítom a kérdést: Kinek mire jó ez az iPhone őrület? A PDAMániákusok egy része biztos nem fogja megvenni, mely nem fogja földhöz vágni az Apple-t. Amondó vagyok, hogy a mániákusok is profitálni fognak a hájp telefonból. Hogyan? :-O

Sorra fognak megjelenni az olcsó gyártók a lenti videóban is látható Pasen iTouch féle iPhone klónokkal, és teleszórják vele a piacot. A PDA szerű készülékek ára bezuhan, mert megjelenik a kacat termék.


Ez a videón lévő modell borzalmasan silány, látszik rajta. Nehezen kezelhető ujjal, és lassan megy rajta minden. Kiccsávónak jó lesz... Lásd az mp3 piacot, ahol most már nagyon igényesen kinéző, jó üzemidővel bíró, videót is lejátszó fél brand gyártók is 20ezer körül piacra dobják csodáikat, és persze megvannak az 5ezer forint alatti ketyerék is, azok olyanok is. Ez itt a két véglet (noname v. iPod):

Olcsó és drága - látható különbségek 

A PDA telefonos piac is lépni kénytelen, hogy megtartsa a vevőit. Most akart betörni különben is a kommerszpiacra. A HTC lépett a Touch-csal. Biztos vagyok benne, hogy a Microsoft is átvesz olyan újításokat, mellyel a usability előtérbe kerül úgy, hogy közben az említett mániákusok széttelepítgethetik magukat és kütyüiket programokkal. Ugyanabban a méretben jönnek majd az akár 800MHz-es PDA készülékek kis fogyasztással. Aztán a Windows Mobile Vista csicsát lekapcsoljuk, az ügyesebbek kiszedik a ROM-ból is, és visítanak, hogy mennyire jó éppen az ő gépük, de már az sem elég... Ilyenek vagyunk, mániákusok.

Szóval szerintem ezért érdekes odafigyelni az Apple trendre, és nem csak mondjuk E-TEN és HTC híreket sasolni. Másrészt az sem baj, ha az olyan félmondatokra is figyelünk, mint a konkurens gyártók, pl. Microsoft reakciói. Ezek mind-mind részei annak az átalakulásnak, melynek végtermékei között mindig (mondom mindig) lesznek olyan hi-tech cuccok, melyek a mániákusoknak szólnak. Ne feledjük, valamikor olyan "gamer" gépek voltak a hi-tech alapok, mint a ZX 81 vagy a C=64. :)

Szerintem erre jó nekünk, PDAMániákusoknak az iPhone. Te erről mit gondolsz?

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése