2007. július 20.

Forró a helyzet, a klíma se jobb a GPS-nek!

Ma (tegnap?) a Speedshop-ban jártam teszt készülékekért. Az egyik kolléga említette a „Kánikula riadó! Meghal a GPS is!" két részes rövid írásom kapcsán (1,2), hogy bizony előfordul, amit leírtam. Azaz a felhasználók vadonatúj gépeket kint hagynak a forróságban, ahol leolvad a műanyag is. Eszembe is jutott, mikor annak idején a szüleim ezerkettes zsigában megolvadt a két ülés között a kazetta tartó a kazettákkal együtt. Szóval veszélyes kánikulariadóban hagyni, hogy a kijelzőnk feketére süljön.

Azonban a klíma sem jobb. Pontosabban mikor a felhasználó a szellőzőrács elé teszi a kütyüt, és hagyja, hogy az amúgy forró levegőről az autóba tett masinára lecsapódhasson a pára. A klíma dolgozik ezerrel, rásegít a belső keringtetés bekapcsolásával, mely növeli a páratartalmat a levegőben. Jó esetben csak egy fél év elteltével kezd el látszani, hogy itt-ott rozsdásak a csavarok a gép fenekén. A rosszabbik eset, mikor a készülékben lecsapódó pára elkezd a kosszal keveredni. A legdurvább, mikor vízpára kerül a PDA kijelzője mögé. Annak annyi meg egy bambi.

Szóval, csak óvatosan ezekkel a nagy hőmérséklet-változásokkal! Nem természetes még egy gépnek sem! A gépjárműbe szerelt klímáról egész hasznos kis írást találhatunk a vezess.hu oldalán.

Visszatérve az elejére; érdemes odafigyelni a masináinkra!

Kapcslódó linkek:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése