2009. szeptember 11.

Lopott iGO a BNV kiállításon

Hamis Nav N Go iGO 8 szoftverekkel forgalmazott GPS készülékeket egy budapesti cég a 113. Budapesti Nemzetközi Vásáron. A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai lefoglalták a jogsértő termékeke.

Az idei Budapesti Nemzetközi Vásáron egyetlen egy cég állított ki GPS készülékeket a standjára. Azonban a budapesti székhelyű Kft. pultján lévő összes készüléken tört Nav N Go iGO 8 szoftver volt. A Nav N Go márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting bejelentését követően a Vám- és Pénzügyőrség a szerzői jogok megsértése miatt kezdeményezett eljárást és a jogsértő termékeket lefoglalta.

A BNV-n két napja debütált forgalmazó egy új GPS brand indítását kezdeményezte volna úgy, hogy viszonylag olcsó, Kínából importált készülékeket az általuk kitalált márkajelzéssel látta el. A készülékekhez azonban nem vásároltak szoftvereket, hanem egyszerűen feltelepítették az interneten terjedő egyik kalózverziót. A meglehetősen egyszerű kivitelezésű PNA készülékeket még így is olyan áron kínálták eladásra, amennyiért Magyarországon legális Nav N Go szoftverekkel üzemelő készülékeket lehet vásárolni hivatalos forgalmazóknál.

Az ár miatt sok vásárló azt gondolhatta, hogy a szoftverek legálisak, azonban a helyszíni vizsgálaton egyértelműen kiderült, hogy egy tört verzióról van szó. A Nav N Go figyelmezteti a fogyasztókat, hogy a CK-2GHS-O9DR-JV1A-M4BG-7TPK licencia számú Nav N Go iGO 8 navigációs szoftver egy kalózverzió amelynek forgalmazása bűncselekmény. Szintén elterjedt kalózverzió a CK-4UEB-P9QW-D5TP-AY4J-6WNB számú szoftver – ez utóbbi a márkavédelmi képviselet tapasztalati szerint rendszerint előfordul az ellenőrizetlen távol-keleti forrásokból internetes aukciós oldalakon vásárolt készülékeken.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése