2012. augusztus 22.

Gyenge GPS vétel javítása Samsung Galaxy S készülékhez

Elég régen írtam arról, hogy a Samsung Galaxy S-be szerencsétlen módon a hátlap közepére tette a gyártó a GPS antennát. Időközben nálam is előjött a lassú és olykor gyenge pozíciófogás, melyre egyben magyarázatot és megoldást is találtam BazsAndroid blogjában. Az ott leírtakat tovább finomítanám, mert nem szükséges forrasztani, sem zsebkendődarabkával rondítani a hátlapot.


A GPS hibás működésének az az oka, hogy két áramköri elem nem érintkezik rendesen. BazsAndroid  leírásában fotókkal kísérve láthatod, hogy a.) vagy összeforrasztod ezt a két alkatrészt, b.) vagy összenyomva tartod. Mivel olyan alkatrészekről van szó, melyek deformálódnak erő hatására, ezért van egy c.) verzió is. Pár napra vagy akár pár órára elég ha bent hagyod a papírdarabot a hátlap alatt a kérdéses résznél, és néha rányomsz. De ne úgy, mintha satu kezed lenne, mert tönkre vágod az egész gépet vele! :) Egy idő múlva kiveheted a papírt és a GPS jelerősséggel nem lesz semmi gondod.

Nekem a GPS antenna regenerálás óta nagyon gyorsan és pontosan fog jelet az SGS. Így gyorsan megy a GPS pozíció rögzítése egy fotó esetén is, vagy akár egy Instagram/Foursquare becsekkoláskor.

Hogy miért ilyen szar ez az alkatrész, valamint hogyan kell és pontosan hová tenni a zsepit a hátlaphoz, itt megtalálod:
A régebbi írásom arról, hogy hol van a GPS antenna a készülékben, és ez milyen gondokat tud okozni:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése