2011. szeptember 10.

SalsaTune - indítottam egy zeneoldalt

Úgy egy éve kattantam rá a latin zenékre, ezen belül is a salsa különféle változataira és a bachatára. Már érett bennem, hogy össze kéne egy helyre lapátolni a sokszor nem jól felcímkézett YouTube zenéket egy helyre, ha valaki latint keresne rajtam. Hát tessék, elkészült a SalsaTune zene blogom.
Minden számhoz címkéket helyezek el, így legyűjthetőek stílusok és előadók szerint is a számok. Mivel jelenleg kábé harminc szám van fent, és folyamatosan kerülnek fel naponta előre időzítve 4-5-ös csokorban, ezért kell még pár hét, hogy igazán jól lehessen válogatni közöttük. Van kubai és vonalas (L.A) salsa, timba, bachata, zouk, kizomba, cubaton és még reggaetonig is elmerészkedek, de a latin lakodalmas, a merengue is helyet kapott. ...és én kérek elnézést,ha néha beesik egy két zumba dal. :)

Facebookon és Twitteren is követhető, lehet lájkolni, és táncra perdülni! :) Ja igen, a tánc! Igen, salsázok egy éve. Előtte is, csak akkor még nem tudtam, és az minden volt, csak nem salsa. :) Főleg kubai salsát és bachatát tanulok párommal a Salsa Caballeros tánciskolától, Földi Anikóéktól, és néha sikerül a Salsa Mojito fantasztikus csapatától is ellesni ezt azt.


Mindig is nyitott voltam a különféle zenei irányzatokra a breakbeattől a népzenéig, aki személyesen ismer, ezt tudja. Aki régóta ismer, azt is tudja, hogy imádok táncolni és táncoltatni. :) A jelenlegi latin őrületem nem tudom, hogy meddig tart. Némi zenei vénával megáldva nagyon bírom, hogy egy színes, változatos, improvizatív zenére tüzes, improvizációra késztető táncot rázhat az ember, arról nem is beszélve, ha ezt párosan vagy akár a kubai salsa esetén rueda (de casino) formájában másokkal együtt teheti meg.

A végére pedig egy jó kis Timbalive felvétel a kubai menekültekről, akik megkapták hivatalos papírjaikat, és senki nem szólhat be nekik usában. xD


Mi a salsa?
A SalsaTune zene blogom elérése:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése