2011. április 27.

Sebességmérő radarok a GPS forgalmi adatok alapján

Ciki van a TomTom háza táján. A neves GPS gyártó térképészcége, a Tele Atlas ugyanis más vállalkozásokhoz hasonlóan a helyi hatóságnak is eladott forgalmi információs adatokat. A Holland rendőri szervek pedig arra használták ezeket az adatokat, hogy megnézzék, hol történik gyorshajtás tömegesen. Ezen helyekre terveztek telepíteni traffipax kamerákat.

A TomTom korábban felvásárolta a Tele Atlas térképóriást, majd a GPS-eibe beépített egy olyan kényelmi szolgáltatást, mellyel online vagy utólag szinkronizálva elküldésre kerülnek a felhasználó által bejárt útvonalak a gyártó részére. Ebből pontosítja a térképeit a cég, valamint ebből számítják ki egy adott útszakasz időszakra jellemző terheltségét is, melyből a TMC forgalmi információs csatornát kiegészítő IQ Routes is dolgozik. Eddig ennek a szolgáltatásnak csak előnyeit láthatták a felhasználók. Innentől kezdve azonban úgy néz ki, hogy besegítenek a hatóságnak a gyorshajtók felkutatásában.

Természetesen a felhasználókat erről értesíteni kellett volna, hogy hogyan segítik ezzel a hatóság munkáját, mihez szolgáltatnak adatokat. Ez a tájékoztatás azonban elmaradt. A TomTom persze mossa kezeit, hiszen nem tudta, miért van szükség az adatokra.

Nesze Neked közösségi adatmegosztás! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése