2011. február 24.

TMC forgalmi info a Google Maps térképén

Országos szinten megjelent a dugófigyeléshez elengedhetetlen TMC forgalmi adat a Google Maps térképein. Egyaránt elérhetőek az adatok a maps.google.com weboldal és az Android illetve iPhone klienseken is. Az útszakaszok terheltségét színekkel jelzik. Az adatforrás még nem tudom, hogy kicsoda.

 

Időközben visszajelzést, hogy a Windows Mobile és egyéb Google Maps kliensekben szintén megjelent a forgalmi információs térképréteg. No meg nem tudom, hogy feltűnt-e ez az opció, mely még gondolom, a kellő mennyiségű adat hiányában nem működik, de elérhető:


A Google hazai blogjában megjelent információk szerint részben flottainfókból dolgoznak.

Idézek belőle:
Hogyan működik? A Google Térképen a jobb felső sarokban látható opciók közül a "Forgalom" réteget kiválasztva a főbb útvonalakat a térkép kiszínezi a pillanatnyi forgalmi viszonyoknak megfelelően. A forgalom és az elérhető adatok függvényében a különböző útszakaszok négy különböző színű jelzést kaphatnak, melyek azt jelölik, hogy az adott szakaszon mennyire gyors vagy lassú a haladás. Azokon az útvonalakon, ahol nincs színjelzés, nem áll rendelkezésre elegendő adat. 
A színek a forgalom erősségét jelzik:Zöld: jó közlekedési viszonyok, a sebesség a megengedettnek megfelelő Sárga: lassabb forgalom, sebesség a megengedett alattPiros: rossz közlekedési viszonyok, lassú forgalom vagy dugóPiros/fekete: komoly torlódás, dugó.
A szolgáltatás bevezetése (rolling out) folyamatos, hamarosan minden magyarországi felhasználónál megjelenik.

Kapcsolódó információk:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése