2010. december 13.

Samsung Galaxy S Android Froyo 2.2.1 frissítés

A Quadrand benchmark 1637 pontot mér az SGS-emen az új ROM-mal és egy lagfix telepítése után. A korábbi érték 1000 körül volt. Ez azt jelenti, hogy nincsen akadás, a gép gyors, és ráadásul nem merül jobban az akkumulátor sem. Mi kell ahhoz, hogy a Samsung Galaxy S végre valódi teljesítményét mutassa? Lássuk, mi segített nekem ebben. Nem, nem részletes útmutatást írok, mert ezt megtették helyettem mások. Csak annyian kérdezték már ezt meg tőlem, hogy jobban láttam, ah bejegyzem a blogomba is. :)

Az alábbi blogbejegyzés részletesen leírja, hogyan telepíthető fel nulláról az Android 2.2.1 (I9000XXJPU) változata:
Az I9000XXJPU egy hivatalos ROM, mely Odin szerviz szoftverrel telepíthető. Benne van a magyar nyelv is, azonban a telepítés után koreai a géped, emiatt angol nyelven indul el, ha nem hajtod végre a részletes leírásban lévő lokalizáció visszaállítást. A root-olás is szükséges, hiszen a ROM hivatalos, nem root-olt.

A fenti linken elérhető root-olás PC-ről indítható, máshogy nem. Egyes SGS-ek esetén nem csatlakozik azonnal elsőre. A leírás is írja, hogy ki/be kell csatlakoztatás alatt az "USB Debugging" módot az Android alatt, lásd a leírást! Külön is linkelem, hogy szem előtt legyen:
Ahhoz, hogy igazán gyors legyen, és a kernel boot menüjében legyen backup/recovery menüd is, ahhoz kell egy új kernel is a végén. Ehhez egy olyan kernelt tettem fel a gyors ROM mellé, mely alapban fájlrendszert vált a program memórián. Ez visszaállítható később, azonban az úgynevezett Voodoo lagfix aktiválása segíti azt elő, hogy örökre megszűnjön az akadás (a "lag"), a lassulás a készüléken. Tehát érdemes feltenni ezt is!
Innen szedtem le a Voodoo Froyo 5.0 kernelt, ahol a "Voodoo lagfix for Froyo, stable .tar, flash with Odin" sorban lévő link kell):
Ez is Odinnal telepíthető. A Voodoo lagfix telepítése után az első boot nagyon lassú lesz. Egy robot női hang fog többször ezt-azt mondani. A lassú indulás első alkalommal azért szükséges, mert ekkor formázza át a program memóriát a gyorsabb fájlrendszerre.

Az olyan kérdésekre, melyek a linkeken megtalálható részletekre kérdez rá, és ismétlést kér tőlem, az adott linkkel fogok válaszolni. ;)

FIGYELEM! A fenti ROM frissítés nem hivatalos módja a szoftverek frissítésének. A módszerek alkalmazása garanciavesztéssel járhat! Csak saját felelősségre hajtsd végre a műveleteket, melyekért nem vállalok felelősséget!

Sok sikert!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése