2010. április 25.

Opera Mobile 10 telepítése asztali gépekre

Az asztali számítógépeken is futtatható az OM10, azaz a népszerű mobilböngésző szimulátora. Még az Opera Link is működik, ráadásul WVGA felbontásban, azaz 480x800 pixelen. Űber-extra poén, hogy a felbontás szabadon állítható egérrel, így akár 1280 pixel széles is lehet az Opera Mobile 10 kijelzője. Az emulációs lehetőség a mobilos widgetekre is vonatkozik. Mire jó egy Windows, Linux vagy OS X felületen ez?


Egyrészt biztonságos böngészést biztosít, hiszen ebből nem jön ki semmi, ha csak nem akarjuk elmenteni a letöltendő dolgokat. Főleg webfejlesztőknek hasznos az optimalizálásra, de annak is jó, aki valamiért ugyanazt akarja látni, mint amit az okostelefonján megszokott. A cucc természetesen fejlesztőknek készült.


Kezeléskor átkapcsolható Android, Windows Mobile és Symbian üzemmódba is (Settings > User Agent), és az Opera Turbo mód is bekapcsolható, ami a kis sávszélességű üzemelést "gyorsítja fel". A flasht elvileg kezelnie kellene, nekem nem ment. Az egér görgőjét hiába pörgetjük, meg kell fogni lenyomott gombbal a "kijelzőt", és lendíteni egyet a képen, ha azt szeretnénk, hogy a tartalom arrébb másszon. Logikus, hiszen ez nem más, mint a mobil változat emulációja.


Letöltések:
A letöltéshez a linkeket a hazai Opera blogban találtam meg, ahol az új Mobile Widgetekről is olvashatsz:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése