2008. október 13.

Skyfire, a legtöbbet tudó mobilböngésző?

Végre, letölthető a Skyfire mobil böngésző Symbian és Windows Mobile készülékekre is. Régóta izgatott, mit tud a HTC Kaiser-emen a brózer, mert az előzetes videók alapján ígéretesnek látszott a tudása. Működése hasonló az Opera Mini-hez; vagyis szerver oldalon rendereli ki a látott tartalmat, így gyorsan megkapjuk azt, amit csak nehezen tudna kiszámolni minden más böngésző.
Régóta csak ezt láttuk, de már használható!

A Skyfire egy az egyben támogatja a YouTube videókat, de a visdeoplayer.hu anyagaival is simán elboldogul. Ugyanis valahol messze USÁ-ban van egy szerverpark, mely nézegeti helyettünk az általunk nézegetett webet, és mi már csak egy tömörített "anim GIF-et" kapunk egy tömörített hanggal. Előnye, hogy veszett gyorsan jön, hátránya, hogy kiadjuk minden jelszavunkat a Skyfire csapatának.

Mr. Bean a videoplayer.hu oldalon, simán lejátszotta.

Jobb, mint amit vártam, de azért vannak gyengéi még a cuccnak. Egy idő után belassul, aztán megint nekilódul a böngészés. A multimédiás tartalmak, Ajax-os és Web2-es oldalak megjelenítése impozáns. Azonban a gép és a HSDPA net sebességétől függ, mennyire gyorsan lesz az agyontömörített, homályos képből penge éles kép. A navigálás a Kaiser-en lassabb, mint az Opera Mini esetén, de van olyan gyors, mint az Opera Mobile-lal, és a Pocket IE-t minden szinten veri.

A telepítéshez előbb regisztrálnunk kell a http://www.skyfire.com/register oldalon egy kamu amerikai telefonszámmal (ütögesd, majd valamelyik jó lesz), és egy létező e-mail címmel. Ezután kapunk egy értesítőt, amiben a Download PC szöveg alatt lesz egy link. Megadunk egy új jelszót, és letöltjük a legfrissebb telepítőfájlt az okostelefonra vagy PDA-ra, majd telepítjük. A Skyfire első futtatásakor meg kell adnunk a regisztrált e-mail címünket.
Tapasztalatok röviden:
  • Gyorsan forgatja a képernyőt
  • Kicsit nehezen veszi, ha a weblapon lévő szövegmezőre kattintok.
  • A Netvibes oldalam időjárás füle veszett jól jön, gyorsabban, mint ugyanezzel a mobilnet sebességel PC-n. De ez logikus, hiszen én már a renderelt tartalmat kapom meg.
  • A jobb felső sarokra kattintva előjön középen egy +/- gomb, amivel finoman is nagyíthatunk és kicsinyíthetünk. A bal felső sarokra kattintva tüntethető el a felső URL sor.
  • Ha leold a net, nálam elég nehezen reconnectál. Ha minimalizálom a Skyfire böngészőt, leold a net. Ez nagyon idegesítő.
  • Tetszik, hogy szinte nincsen erőforrásigénye a mozgó bannerektől hemzsegő oldalaknak sem. A layer-eket is jól kezeli.
  • Az URL mezőbe írva keresőnek is használhatjuk a Skyfire-t. A találati lista Google és Yahoo! kereső. Zsír! Egy klikk, és képet, videót illetve térképen kereshetünk.
  • Megy a fullos Google Maps is, de a "More..." gomb alatt nem jött elő semmi.
  • Nagyon jó a FireFox-ban is meglévő szófelajánlás, szeretem! Könnyíti a böngészést.
  • A lekattintott terület kék lesz, és gyorsan. Azaz nem kell várni, mint az Opera Mobile-ban, hogy "nnna, kedves vetted az adást?".
  • A HTC Kaiser köztudott lassú képernyőkezelése mellett is jól fut, ahhoz képest, hogy béta. Végül is a fejlesztő weboldalán is ez a gép van fent. ;)
Megtartva, egy darabig biztos szórakozok vele. De alap böngészőnek az Opera Mini marad meg. :)

Képek még:
Újrakapcsolódás... Kicsit idegesítő!

A két kép között 10 másodperc van, ez lassan jött.

Izléses kinézet

A PDAMánia fóruma "anim GIF"-ekkel...

...közelről. Kicsit homályos.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése