2008. október 28.

Gmail Mobile 2.0 indítása parancsikonnal Windows Mobile alatt

A Gmail elérhető ugyan POP3 és IMAP protokollal, és így Windows Mobile alatt is kezelhető alap szinten, mint bármely más levelező. Azonban a teljes könyvtárstruktúra elérése jelentősen növeli a mobil internet forgalmat, a tárhelyet a PDA-n, és egy hetes tartalom esetén már a szinkronizációs is akadályozza. Sőt, a címkék és a csillagozott levelek sem érhetőek el.

A Gmail Java környezetben futtatható változata, a Gmail Mobile 2.0 ezeket a problémákat is megoldja. Azonban indítása macerás. Lássuk, hogyan rendelhető parancsikonhoz a Javás cucc!
  • A Windows Mobile PDA-don kell legyen mobil internet elérés (wifi is jó), és egy Jbed környezet, mely alkalmas Java applikációk futtatására. A Windows Mobile 6.0 és 6.1 masinákon már kell legyen.
  • Telepítsd a PDA-ról indítva, a Pocket Internet Explorer alól (ne más böngésző alól!!!) az alábbi linkről a Gmail Mobile 2.0 Javás alkalmazást: http://m.google.com/mail
  • Telepítsd fel a Mort Script-t, mely azért kell, hogy parancsikonhoz rendelhesd a Gmail-t. Ezzel megspórolható pár hattintás. A Mort Script telepítő innen tölthető le: http://www.sto-helit.de/index.php?module=download&action=view&entry=65 A letöltött .zip-ben a PDA-ról indítható telepítő a \MortScript-4.1.zip\cab\MortScript-4.1-PPC.cab változat, így nem kell PC-ről ActiveSync-en át telepíteni.
  • Készíts egy text fájlt Notepaddel PC-n, és másold be ezt a scripet:
# Amennyiben nem a Windows-ban van a jbed.exe, vagy más a neve, ezt át kell írnod!
Run( "\Windows\jbed.exe" )
# Itt a Windows ablak nevét figyeli a script, és vár. Ha keveset vár, növeld az értékét.
WaitFor( "Java", 500)
# Ez a sor csak akkor kell, ha az első alkalmazás más a Jbed-ben! Ha a Gmail a második, hagyd meg ezt a sort, ha a harmadik, akkor duplázd meg! Ez egyet lép le a Jbed Java alkalmazás listában.
SendDown
# Ez a sor megnyomja a bal softkeyt, elindítva a Gmail-t.
SendLeftSoft( "Java")
  • A fenti scripthez rendelj egy parancsikont, és másold a \Windows\Start Menu\Programs\ könyvtárba.
  • Amennyiben ezt szeretnéd alap levelezőnek, rendeld gombhoz a parancsikont a Start menü - Settings menü - Buttons menü alatt.
Videó a Gmail Mobile 2.0 működéséről



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése