2008. július 14.

Új felület a HP iPAQ 316-ra Mexx-től

A kifejezetten HP iPAQ 31x szériára, és így a 316-osra is készült az alábbi segédlet. Mindamellett, hogy egy új grafikai felületet ad a navigáción kívüli feladatokhoz, számos hasznos utility is belekerült kezdve a fájlkezelőtől a képnézegetőn át az Excel-ig. A Mexx által készített csomag még béta verziós, de hasznos lehet azoknak, akik többet akarnak kihozni a HP iPAQ 316-ból, mint egy átlag felhasználó. Elvileg bármilyen 800x480 pixeles Windows CE 4.2/5.0 alkalmazáson használható.

Mexx főképernyő

Mexx irodája

Mexx szerszámai

Telepítés

Azért nem javaslom kezdőknek a csomagot, mert egyrészt könnyen oda lehet vágni egy PNA-t, másrészt a Mexx csomag beüzemelése is igényelegy kis átalakítást. Továbbá a csomagban nem minden működik még.

Két módon használható a felület. A fájdalommentesebb megoldás, ha a letöltést követően a \Mexx könyvtár tartalmát bemásoljuk a \ResidentFlash\Ipaq\OS\Games\ könyvtár alá. Ebben az esetben egy soft reset után máris elérhető egy névtelen üres ikon alatt a Játékok ikonnál a Mexx felület.

Ahhoz, hogy a lehető legtöbb alkalmazást használni tudjuk a csomagból, át kell írni még telepítés előtt a \Mexx\mainshell.ini fájlban az útvonalakat arra, amire mutatniuk kell. Így például a navigációs alkalmazás mivel nem iGO8.EXE, ezért az elérését NAV.EXE-re kell módosítani.

A másik, drasztikusabb és egyben veszélyesebb megoldás az, ha a \ResidentFlash\IPAQ\NAV\ könyvtárba másoljuk a \Mexx könyvtár teljes tartalmát, de előtte átnevezzük a NAV.EXE-t iGO8.EXE-re. Egy soft reset után máris megy a felület. Szerintem még túl béta a felület, így ezt a második módszert nem javaslom!

A leírtak módosításáért nem vállalok felelősséget, mindenki a saját szakállára rontsa el a gépét! A használat előtt javaslom a teljes rendszermentés létrehozását a gyári Content Manager segítségével!

Egyéb megjegyzések

  • A \Mexx alatti könyvtárakban van pár alkalmazás, amit a Total Commander CE segítségével elérhetünk. A TC is ott van a Mexx csomagban.
  • A Games gomb nem mutat sehová, érdemes a kedvenc játékunkat beállítani rá.
  • A Bluetooth ikon sem mutat sehová, érdemes beállítani rá a \ResidentFlash\IPAQ\Bluetooth\BlueSoleil.exe útvonalat, mely a gyári BT kezelő.
  • Bármely felület ikonjai megváltoztathatóak, a fájl-elérések az adott könyvtárban lévő mainshell.ini fájlt kell módosítani külön-külön. Hasonlóelven bárki készíthet további felületeket.

Letöltés

Mexx csomagjára az angol nyelvű HP iPAQ 310 TWiki tudástárban akadtam:

Az alábbi angol nyelvű topik foglalkozik behatóbban a fenti skinnel:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése