2008. június 20.

HTC Touch Diamond sebességteszt

A PDAMániás tesztünkben nem tértem ki részletesen a HTC Touch Diamond sebességére. Az ilyen általában a hardcore felhasználókat izgatja. Az alábbi táblázatot az Spb Benchmark készítette különböző HTC gépekkel. Mindegyik eredmény az első gyári ROM-verzióval értendő.

Balra a Diamond, jobbra a Kaiser

Konklúzió

A sebességteszt nem teljes. Hiszen a Diamond alapban előretelepített Opera Mobile 9.5 böngészővel rendelkezik, a Cruise esetén meg valamiért mérhetetlen volt. Mindenesetre látszik, hogy a Diamond egy bivaly erős masina, a processzor teljesítménye magasan veri a korábbi modelleket. Amiben nagyon gyenge, az a lassú grafikai képességekkel megáldott Kaiser-hez képes fele akkora GPU eredmény. Ez a VGA méretnek és a Qualcomm lapkakészletnek is köszönhető együttesen. Gyakorlatilag a gép teljesítményét az erős processzor adja. Mintha lenne játékra egy négy magos asztali gépünk, benne egy alaplapi VGA kártyával.

Miért lassú akkor a 3D animált felület a készüléken, ha közben a gép amúgy egy erőmű? Műszaki zsargonnal élve, nincsen illesztett állapotban. Azaz a HTC szoftvere, a Windows Mobile 6.1 és a HTC vasa nincsen összehangolva. Ha minden igaz, éppen a teszt befejezésének idejére megjelenik az új hivatalos ROM változat, melyről biztosan megosztják a fórumban a Diamon tulajok a tapasztalataikat (klikk ide). A tesztünkben szereplő készülék ROM-ja 1.35.401.3, míg a közelgő ROM már 1.37.405.1 lesz állítólag.

Vékonyabb, de mégsem?

Mérési eredmények

HTC Touch Diamond a leglassabb gyémánt (teszt)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése