2008. május 19.

AsTray Plus: perverz képernyőfelbontás ASUS Eee PC 701-re

A minap osztottam meg az ASUS Eee PC 701-re egy kicsit bonyolult megoldást arra, hogy akár 1280x1024 pixeles felbontást is meg tudjunk jeleníteni a kicsi 800x480 pixelre (klikk ide). Szerencsére van erre jobb megoldás is, mely kevesebb szöszölést igényel, és ráadásul segít olyan felbontásokat is beállítani, mint például 1000x600 pixel. Lássuk, mit kell ehhez tenni!

AsTray Plus

A szoftver feladata, hogy 1-2 kattintás után az Eee natív felbontásánál nagyobb, veszteségesen növelt vagy ablakos felbontásokat állíthassunk be. A lépések a következőek.

  • Töltsd le az alábbi fájlt, és csomagold ki a tartalmát a "C:\Program Files\AsTray\" könyvtárba:
  • AsTray Plus 1.3.7 http://www.mediafire.com/?2zxawczx2l9
  • Készíts egy parancsikont a "C:\Program Files\AsTray\AsTray.exe" fájlról, és tedd be a "Start - Programok - Indítópult" menü alá.
  • A "Start" menüben a "Futtatás..." parancssorba írd be, hogy "msconfig", és lépj az utolsó "Automatikus indítás" fülre.
  • Szedd ki a pipát a következő fájlok mellől: "igfxpers" és "igfxtray". Én kiszedtem az "AsTray" és az "AsAcpiSvr" mellől is, de ez nem szükséges, csak eltünteti a feleslegessé vált gyári felbontásmódosító Tray Icon-t a pontos idő mellől.
  • Nyomj "OK" gombot, és engedd a gépet újraindítani.
  • Újraindítás után állíthatod szabadon a felbontást a pontos idő mellett az AsTray Plus kis fekete monitor ikonjára kattintva előhívott menü "Quick Switch" menüjében, vagy nyomj "Windows+Z" gombot, és válassz.
  • Ha az AsTray Plus ikon "Settings" menüjében a "Downscaling"pipáját kiszeded, a nagyobb felbontások esetén nem veszteségesen kicsinyít, hanem mindig 800x480 pixelt enged mutatni a gép belőle.

Természetesen a gyári Intel driver kell a futásához, amit a géphez kaptál. Tapasztalatom szerint jobb képet ad, mint a driver cserélős megoldás (klikk ide), és még a ClearType is bekapcsolva hagyható. A szoftver tovább okosítható, az érdeklődők angol nyelven még többet tudhatnak meg a http://wiki.eeeuser.com/astrayplus weboldalról.

Sok sikert, jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése