2007. augusztus 12.

GIS Russa GPS jel elvesztés javítása: Factory Reset

Sajnos, minden iGO indítás elrontja a beállítást, így minden Russa indítás után szükség lesz iGO után a következő eljárásra. A lényeg, hogy a GPS-en egy Factory Reset-et kell végrehajtani. Ne fusson semmi féle GPS program közben!
A SirfTech GPS buzeráló program kell hozzá, mely letölthető innen: Kattints ide
  1. Comm --> Find Port & Baud.
  2. Várjunk míg meg nem találja GPS-ünk. Ha ez megvan, katt a jobb felső sarokban lévő OK-ra.
  3. NMEA --> Navigation Initialization --> Factory Reset mellé kerül a pötty (radió gomb) --> Set --> OK
  4. Exit, Russa indít
  5. Én viszonylag sokat vártam, mire „szagot fogott”
Köszönet Georgio-nak, akinek az eljárásából idéztem. Az egész általa leírt hercehurca nem kell, csak a fentiek. 5x egymásután futtatva iGO-t és Russa-t mindannyiszor a leírtak segítettek abban, hogy a Russa ne akadozva, hanem folyamatos menetben menjen.
Vannak más megoldások is, én erre esküszöm. :) Egy másik megoldásról itt olvashatsz: http://www.sylverrat.hu/faq/index.php?page=igo
Érdekes tapasztalat, hogy nem csak a hardver GPS porton (nálam COM2), hanem a szoftveresen támogatott porton át is (nálam COM4) végre tudja a SirfTech hajtani a szükséges Factory Reset-et.
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE HASZNÁLJA A SirfTech PROGRAMOT! Elrontható vele a GPS vevő, és csak varázslással lehet lelket lehelni belé!

Kiegészítés

Egyes PDA-kon - mint például a Mio A701 is - ezen felül még az is segít, és nem igényel több Factory Reset-t, ha a következő iGO beállítást végrehajtjuk. Az \iGO könyvtárban a sys.txt fájl-ban ez feltétlenül legyen benne:
[gps]
protocol = "NMEA"
com_port = 4
com_port_speed = 57600
trace = 1
disable_advanced = 0
set_messages = 0
Természetesen a COM port mindig legyen tetszőlegesen az, ami az adott gépen a GPS portja. Egyes gépeken az 57600 túl sok lehet, ott a 4800 vagy 9600 bőven elég (pl. Asus A636)! Ezután indítsuk el az iGO-t, és a GPS beállításokban kézzel is szedjük ki a Set Message-nél a zölden világító LED pipát. Lehet, hogy ezután még mindig kell egy Factory Reset egyszer, de több alkalommal nem.
A HTC Kaiser TyTN II, és HTC Touch Cruise tulajdonosok a Russa-ban a COM 4 portot, és a GPS protokollt a "HP iPAQ HW65xx belső A-GPS-el" beállításra állítsák! Az egész fenti hacacáré nem kell!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése