2000. május 21.

megafont .sf2 loader

Találódott megafont néven egy SoundFont 2 loader az SB Live! hangkártyához. Előnye, hogy nem statikus, hanem dinamikus a bankkezelése, és elvileg 32MB felett is kezel, ami az APSLive user-eknek előnyös.

  • Mit is tud?

Lehetőséget ad pl. 64MByte memória mellett is 32MByte SoundFont méretnél nagyobb foglalásra. Bizonyos beállításban képessé teszi a SoundFont kompatibilis névválasztással nem rendelkező MIDI szekvenszert arra, hogy mégis tudjad, mit is választasz ki Bank Select esetén (támogatott szekvenszerek: Cubase, Cakewalk, Logic, Massiva). Ez is csak .sf2-t támogat. Azonban virtuálisan is be lehet tölteni a bankokat. Ha ilyen esetben HDD-ről kapja fel egy új Bank Select esetén a bankot, akkor 0.1-1 másodperc kell hozzá mindössze. Ezzel így akár több száz MByte bankot is látszólag feltölthetsz. Használatához szükséges egy MIDI loopback, mint pl. a Hubi's.

  • Download

Jelenleg a megafont v1.22 beta verziónál tart. Leszedheted innen. Ha nincsen Vienna installálva a gépedre, akkor szükséged lesz majd a sfedt32.dll file-ra is.

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése