2000. március 5.

HardSID MIDI alpha news

Pár hét kérdése, és Sanyi lefejleszti a barátaival kifejlesztett HardSID kártya MIDI driver meghajtóját Windows alá. Az előzetes egyeztetések szerint hazánkban GG (alias MIDI guru) és én is kapok egy fantasztikus utazásra lehetőséget, melyet béta tesztnek szoktak keresztelni.

A HardSID nem más, mint a Commodore 64 számítógépből jól ismert SID hang chip, mely gyakorlatilag egy regiszterekkel vezérelhető analóg szinti. Aki ismeri, annak nem kell bemutatnom. A mai populáris, és keményen szintetikus zenék reneszánszra szólították az analóg vartyogást. Mivel a HardSID egy jól összerakott, kézzel szerelt, így egyedenként hangolt kártya, így zaja nem említhető egy lapon a korábbi C=64 "súgással". A frekvencia átvitele is sokkal jobb tulajdonságokat mutat.

Természetesen ennél többet, nem beszélve a letölthető .mp3 demókról a későbbiekben gondoskodni fogok. Ennek feltétele, hogy Sanyi lelkiismeretes munkáját ki merje adni kezei közül a bétázásra. Hogy a driver megfeleljen ez igazi zenész elvárásainak, ezért Sanyi előzetesen GG-vel köröket futott a megfelelő gondolkodásmódú interfész kialakításához.

Az ámítógépem ISA slot-jából kizavartam mindenféle macskaságot már hetekkel ezelőtt, hogy a rövidesen lelkes kezeimbe kerülő HardSID jól érezze majd magát. Amint többet tudok írni, azonnal közreadom. Természetesen Sanyi már most a lelkemre kötött, hogy béta, és hogy lehetnek benne hibák, és ezért is gondolt arra, hogy essünk neki, és vesézzük a lehetőségek sóskamezejét. Ha ilyen lelkiismeretes lenne minden fejlesztő! :)

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése