2011. augusztus 11.

Google Maps Navigáció Android már hazánkban is mindenkinek

Végre, nem kell a "brut" változat, a Google Maps Navigáció már a Magyarországi felhasználóknak is működik az Android platformon. Nem kell semmit tenned, nem kell frissíteni az appot, egyszerűen adj meg egy címet, és mehet a navigáció.

Persze, mobil internet elérés kell hozzá, mivel a 10 térképes offline üzemmód csak a "nézegetést" támogatja, navigálni bizony csak nettel lehet.


Ha korában telepítetted a "brut" változatot, akkor most szedd le (uninstall), és telepítsd újra a Marketből, és innentől nem kell szórakoznod. Ha a hivatalos változatot használtad, és 4.x vagy 5.x változat van fen a készülékeden, nem kell semmit tenned, a navigációs, hangvezérléses navigáció mától működik a készülékeden. A magyar nyelvű hangutasításokat is tudja. nem kell trükköznöd az SVOX-szal sem. Ha rendben van a műholdvétel és elindulsz, akkor perspektivikus nézetben jelenik meg a térkép és ha letérsz a megtervezett útvonalról, akkor újratervezi a Google szerver segítségével a szoftver az útvonalat (ezért nem megy offline módban az app).


A Google Maps Navigáció így elég komoly konkurencia lehet hazánkban azoknál, akik rendelkeznek mobilnet eléréssel. A térkép egyre jobban lefedett, a nagyvárosok viszonylag rendben vannak utca szinten és csak a kisebb településekkel lehet itt-ott hiányosság. A forgalmi információk is benne vannak és simán felveszi a versenyt a hazai TMC szolgáltatással. A POI adatbázissal nincsen gond. Mondjuk, a több pontos útvonaltervezés hiányzik, és külföldön a mobilnet még drága. Szóval aki eddig GPS vásárlásban gondolkodott, van egy Androidos telefonja, és nem szeretné külföldön használni a készüléket (vagy van kedvező roaming csomagja), másra fogja költeni a félretett összeget. A Google Maps Navigáció teljesen jól használható hazánkban.

A Google Maps Navigáció hivatalos oldala:
Google Maps Android Market letöltése:
FIGYELEM! Az alkalmazás használatához általam javasolt SVOX Classic jelenleg nem kompatibilis az Android ICS 4 rendszerekkel (4.0.1 és 4.1.1 alatt sem működik). Ne vásárold meg az alkalmazás magyar nyelvi fájlját. Android 2.3.6 alatt még teljesen jó.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése