2011. augusztus 24.

Krussel SEaLABox - vízálló tok Samsung Galaxy S-hez vagy iPhone-hoz

Beszereztem egy ilyen spéci tokot az Androidhoz. IPX7-es tokozást biztosít a készüléknek, azaz por- és vízállóvá teszi azt. Mindemellett az érintőképernyő továbbra is kezelhető marad. A takarófelület anyaga szilikon elől és hátul is, mely egy matt réteget kapott. Persze, azért lehet látni rendesen az ikonokat és a feliratokat a kijelzőn. Vélhetően arra számított a tervező, hogy az általunk tévesen fogdosott területen nem zavarja meg a működést. A kezelést nem akadályozza.


Előre szaladok: tökéletesen alkalmas arra, hogy a szabadban védjük a készüléket, elvigyük evezésre vagy vitorlázásra, kitegyük esőnek kerékpározás közben, vagy egy poros helyen használjuk.


Az összerakása érdekes, egyben ez a titka is a vízállóság megtartásának. A sárga széleket felfelé és lefelé le kell húzni a fekete keret szélén lévő sínről (lásd lejjebb a stilizált rajzot). Így a fekete keret szétválik az előlapra és a hátlapra. A véletlen szétcsúszás lehetetlen, de tovább fokozható annak biztos megakadályozása a tokhoz kapott nyakba akasztós pánt végén lévő mini-karabinerrel.


Sokféle méretben és színben kapható a SEaLABox, a Samsung Galaxy S-hez az XL méretre van szükség. Így is van valamennyi hely belül, de nem lötyög a gép, mert a szilikon komolyan rátapad. A képen látható, hogy a hátlap félig matt, míg az előlap végig, és csak 2 helyen nem (frontkamera és fényérzékelő nyílások).A beépített fényképezőtől ezen a szilikonon át opálos fotót lehet elsütni, csodát ne várjunk!


A SEaLABox szinte súlytalan. A készülék kicsit lesz nagyobb, jobb lesz a fogása, és máris vihető a strandra. Némább sem lesz, legalábbis a Galaxy S esetén biztosan nem, mivel a készülék hátlapja alul eláll. Így a hátlap tetején lévő hangszóró egy ~3°-os mini sátorba tolja bele a hangot, megrezonáltatva így a hangszóró és a hátlap pöcke között feszülő szilikon felületet. A telefonmikrofon persze sokat veszít erejéből, és attól függően, hogy mennyire csúszik rá a tok lent, annyira tompítja a hangunkat. Okosan kell beletenni a telefont a tokba, ez a lényeg.

Az oldalsó gombokat nem tudjuk így kezelni, de Androidos készüléknél nem is kell, hiszen az előlapi gombokkal minden fontos elérhető, a hangerőt meg a ne terepen állítgassuk... A vízben kezelhetőség mindig is problémás témakör volt az olyan érintőképernyős eszközöknél, mint a GT-i9000 vagy akár az iPhone is. Így ha egy erősebb vízsugár éri a szilikont, a víznyomás változása megfelel egy ujj képernyőre helyezésével. A tok nem arra szolgál, hogy úszás közben Facebookozzunk. Arra jó, hogy ne legyen vizes és poros a cucc, és ha leállunk (nem úszunk, és nem vagyunk a víz alatt), akkor alap szinten kezelni tudjuk a telót mondjuk vízitúrán vagy egy vitorlás fedélzetén vagy a strandon.


A színvilágból a Garmin GPS-einél ismert sárga/fekete kombinációt választottam (régen nagyon vágytam a Garmin GPS 60 nagyon élénk tokozására, de egy okosabb modellt szereztem be akkor, de az eTrex egyik modellje és a Venture CX is ilyen volt, és a eTrex H is ilyen, szóval menő). Ez a szín most visszaköszönt ezen a tokon nagy örömömre.
A gyorsboltban jutottam a fenti tokhoz, javaslom megkérdeztetni őket előzetesen, hogy az adott készülékhez pontosan melyik tok a jó, melyik és milyen színben van raktáron.
Én a 95337-est vettem meg, ez az XL méret, ugyanis az L-es állítólag kicsi lenne (így akár extra hátlappal együtt belefér):

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése