2008. április 29.

HP iPAQ 316 Bluetooth internet kapcsolat

Az áprilisban megjelent HP iPAQ 316 frissítésben a Bluetooth driver is új lett. Ennek köszönhetően nyitottabb lett a paraméterezhetősége. Egy ügyes ukrajnai, misha_pr fel is paraméterezte úgy, hogy akár egy Bluetooth internet kapcsolatot is össze lehet hozni vele, legyen az PAN vagy DUN kapcsolat.
WinCE alatt is elindítható már a BT kezelő

A Bluetooth PAN kapcsolatot használja például a PDA telefonok beépített internetmegosztása (WM6-tól kezdődően alap általában). Így a HTC Kaiser-emmel sikerült HSDPA mobil netet adni a HP iPAQ 316-nak. A Bluetooth DUN a szokásos, bármilyen BT-képes mobiltelefonnal működő netmegosztás, ahol a *99# stringgel "csörgünk be". Lássuk, mit kell tenni!

Első lépés

Első körben párosítsuk a HP iPAQ 316-t bármilyen formában a netet megosztó eszközzel. Keressük meg a "\ResidentFlash\IPAQ\Bluetooth\" könyvtárban a "REMOTEDEVICE.INI" fájlt, és nyissuk meg olvasásra. Keressük meg benne a felvett eszközt a neve (NAME) alapján:

[ADRESS]
relation=0000
link_key=***************
dev_class=0xCLASS
name=NAME

Az ADRESS a külső eszköz hardveres címe, a *** egy hosszú kód, a CLASS is egy kód, és a NAME a felvett eszköz neve. Ezeket kell feljegyezned de nagyon pontosan. Keressük meg a "\ResidentFlash\IPAQ\Bluetooth\" könyvtárban a "SHORTCUT.INI" fájlt, és nyissuk meg írásra. Ebben a fájlba kerülnek a Bluetooth linkek, melyek a kék HP felületről elérhetőek.

PAN és DUN

Bluetooth PAN kapcsolat

Vegyük fel az alábbi bejegyzést a fenti változók behelyettesítésével.

[NAME: PAN Bluetooth]
bd_addr=ADRESS
dev_class=CLASS
svc_class=0x1116
is_default=0
sec_level=0
svc_name=Network Access Point Service
dev_name=NAME
shc_attrib_len=0

Így létrejön egy PAN kapcsolat a Bluetooth linkek között, mellyel bármikor elindítható a mobil internet a PDA-t elérve, ha ott fut az "Internet Sharing" program "Bluetooth PAN" kapcsolata.

Bluetooth DUN kapcsolat

Vegyük fel az alábbi bejegyzést a fenti változók behelyettesítésével.

[NAME:  DUN]
bd_addr=ADRESS
dev_class=CLASS
svc_class=0x1103
is_default=0
sec_level=1
svc_name=Dial-up networking
dev_name=NAME
shc_attrib_len=12
pshc_attrib0=000000002A00390039002300

Az utolsó sor egy 32-bites kód, mely a *99***1# tárcsázást hívja. Így ha nem az első helyen van elmentve a mobiltelefonba az átjáró, akkor nem tudja tárcsázni. Kódolja át az, aki akarja. :)

Ilyen, amikor a PAN kapcsolat él

Egyéb megjegyzések

  • Aki OPP vagy FTP kapcsolatot szeretne létrehozni, annak a svc_class=0x1105, 0x1106 értékeket kell beállítania. De nem hiszem, hogy a PAN vagy DUN ne tenné meg bárkinek is.
  • Akinek egy fix IP címet kell beállítani a készülékre, beállíthatja a "Control Panel / Network and DialUp Connections / BTNIC1" menü alatt. Lásd a beállító ablakot:
  • A Bluetooth kapcsolat elindítható a WinCE felület alatt is a BlueSoleil.exe segítségével, mely ugyanott van, ahol a fenti .INI fájlok.
  • A WinCE felület úgy hozható elő, ha egy SD kárytára rámásolod a DoNothing.exe fájlt átnevezve CELauncher.exe fájra, majd nyomsz egy soft resetet.
  • Hogy hogyan kell az Opera böngészőt beindítani, arról itt írok.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése