2007. február 10.

Frissítés: Spamihilator 0.9.9.13 beta release

Brutálisan jó hatásfokkal működő asztali gépre készült spam szűrőm régen nem látott már frissítést a fejlesztői részéről. Azonban ma egy üzenet fogadott, hogy itt a Spamihilator 0.9.9.10 verzió. Sőt, ahogy most néztem az előbb, már a Spamihilator 0.9.9.13 beta release is elérhető.
 

A spam szűrő kliens oldalon működik, és a POP3 forgalmat képes megszűrni tisztességgel. Hatásfoka 98%-s, mely nem hazugság a német készítő honlapján. Persze, első alkalommal még butus a program, de elég hamar be lehet tanítani. Mindezek mellé jön, hogy teljesen freeware, és magyar menü is van hozzá. Olyan funkciókkal van ellátva, mint az öntanulástól taníthatóságon át, a spéci és hatékony DCC szűrő plugin-ig minden, amit egy spam szűrőnek illik tudnia. Még címlistát is képes importálni, és teljes beállítást elmenteni (gép újratelepítésnél jól jön). A spéci levelező beállításokat is támogatja. Mikor éppen sok kéretlen levél jön, képes jól lefogni a gép erőforrásait, melyet egy PIII-as masina igen csak megérez. Azonban megéri a munka

 

Sajnos, nem írták le egyelőre a fejlesztői site-on, mik az újdonságok. Mégis azért örülök a hírnek, mert nem halt meg 2005 óta a fejlesztés, csak nem ért rá a programozó. Bár nem is nagyon kellett mit tennie, mert jól dolgozik a programja. :) A honlapján sajnos elírta a dátumot, és 2005-02-10 van kint 2007-02-10 helyett. :-)

A 10-es verzió automatikusan frissíthető, míg a beta release csak kézzel. A 13-asban olyan módosítások vannak, mint a néha lassabb gépeken megtörténő buffer túltelítődés javítása, és a nagy csatolások könnyebb megevése.

Egyetlen baja van mindössze: nem ismeri az IMAP és az Exchange levélkezelést.

Ha nem ismered a progit, csak a 10-est tedd fel! A 13-as nem kéri, hogy újraindítsd a gépet install után, viszont ha nem teszed meg, kiakad. Szóval reboot minden képpen!

Ha kérdésed van a programmal kapcsolatban, kérdezz a kapcsolódó fórumban, és segítek. Elég sok tapasztalatom összegyűlt vele kapcsolatban. Megéri bevetni! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése