2012. április 4.

Google+ megosztás tartalombeágyazással Android készülékről // Share Link on Google+ (STSF)

Ez az Android kiegészítő segít megosztani a Google+ felé beágyazott tartalommal bármely böngészett weboldal linkjét. A hivatalos Google+ Android kliens képtelen a weboldal linkeket beágyazással (címmel, kis képpel, leírás szöveggel) átadni. Azonban egy ügyes japán fejlesztő jóvoltából már ez is lehetséges! :)

Készített egy ugyanilyet Facebookhoz is, aminek csak akkor van értelme, ha a FB appot nem használod képfeltöltésre sem. Én most csak a Share Link on Google+ (STSF) nevű Android kiegészítőt mutatom be.




A baloldali kép egy valós webes megosztás, a jobboldali az itt kitárgyalásra kerülő megosztó app képernyője. :)

A működése egyszerű, bár elsőre ijesztő, hiszen Japán szövegeken kell magunkat átvergődnünk, hogy az amúgy szabvány Google belépési felületen átvergődjünk. Az alkalmazás nem tesz mást, mint a megosztandó weboldal linkjét beleküldi ugyanabba a szabványos megosztó API-ba, amit a weboldalakon elhelyezett +1 gomb megnyomására látunk lenyílni. Vélhetően átveri a web-frame ablakban a szervert, és az nem ismeri fel, hogy Android alól nézzük, így az asztali gépen megszokott teljes értékű megosztást kínálja fel. Azaz beágyazott tartalommal, szépen osztja meg azt a linket, amit ráküldtünk. Megjegyzést is hozzáfűzhetünk és a jogosultság is állítható. Ennek azonban a kijelzőméretből és a japán nyelv miatt vannak korlátai.

Mielőtt azt hinné, hogy jelszólopás történik, csak azért, mert japán a cucc, hát nem. Erről a legjobban a kettős szintű jelszót használók bizonyosodhatnak meg. :)

A link megosztása a szokásos módon indul, csak nyomva tartod az ujjad a linken itt:

Utána a felugró menüben kiválasztod az "Oldal megosztása" menüt itt:

Első alkalommal, vagy ha nem pipálod be a lenti kis szürke pipát, akkor megadod a Google accountod e-mailcímét és jelszavát:

Ha kettős jelszóvédelemmel használod, gyorsnak kell lenned, hogy ide beüsd a hat számjegyű kódod (nálam két Android teló van, egyszerű volt).

Utána nincs mit tenned, mint a beágyazott tartalom felett megjegyzést beírni (ha túl hosszú, nehéz lesz a kezelése, inkább ne vagy csak rövidet írj), illetve a köröket módosíthatod (nagy kijelzőn könnyebb, de ott sem leányálom), majd megnyomod az alján a zöld gombot, amit pirossal nyilaztam:

A zöld megnyomása után feljön egy redirect képernyő, aminél várnod kell (japán szöveg egy linkkel, ne nyúlj hozzá), mely után megtörténik a megosztás. Ezután egy furán üres lap jön be a neveddel. Ekkor készen van. Simán kiléphetsz a képernyőből (nem zárja le magától), mehet az élet tovább.

A körök mindig azok lesznek, amit amúgy is utoljára használtál. A körvariálósok beszopták, ugyanis nagyon nehéz ezzel a köröket jelölgetni. A sokatmondóak is szívni fognak, mert abban a kis beviteli mezőben mászkálni nem egyszerű.

Képet nem lehet vele feltölteni, arra jó az app is. Ennek az a lényege, hogy weben megtalálható linkelt tartalmat küldj be a G+ba. Így például az Instangramból is tudsz továbbosztani G+ba.

Sok sikert! Lehet megosztani és megegyezni a bejegyzést! :]

A Share Link on Google+ (STSF) letöltése:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése