2011. augusztus 31.

GelaSkins - okostelefon jó bőrben

Régóta szemeztem egy a telefonra húzható egyedi bőrt, amitől ízlésesen lesz más, mint a megszokott. Hát megrendeltem egyet a GelaSkins kínálatából a Samsung Galaxy S okostelefonomra. Tudom, van a hazai SkinZone is, de nem találtam nekem tetsző mintát. Nem mondom, hogy egyedi, hiszen a minta eleve adott, de az biztos, hogy nem láttam még másnál.



A GelaSkins is olyan matricákat gyárt, mely pár ügyes mozdulattal könnyedén ráragasztható a telefonra, notebookra, vagy számos más műszaki eszközre. Sok-sok látványos bőr közül választhatunk, saját képet is feltölthetünk, és más, önjelölt művész alkotását is megrendelhetjük. Egy gyárit választottam, mégpedig egy zöldet. Szó szerint zöldet, ugyanis egy nagyobb falevelet mintáz a skin, a készülék közepén végighúzódó érrel.


A megrendelés után azonnal elküldték e-mailben a háttérképet, mely beállítva záróképernyőre és/vagy háttérképnek biztosítja, hogy a skin teljes legyen. Igen, jól érted, nem csak a telefon eleje és háta kap egy bőrt, hanem az AMOLED képen ezt láthatod. Persze, lehet vele sakkozni, hogy színhelyes legyen, de ezt már meghagyom az igazán őrülteknek.


A cucc ára 14,95 USD volt, akkori áron ez 3.649,- Ft-t jelentett. Egy Las Vegasi címről jött 15 nap elteltével egy A4-es kemény boríték, és benne az új bőr. Konkrétan ezt rendeltem meg:

Ezt a háttérképet kaptam meg a megrendelés utáni napon (a nagyításhoz kattints a képre). A záróképernyőre macerásabb beállítani, de csak azt kell figyelembe venni, hogy a bal széléhez igazítsd a kivágást. A háttérképnek már egyszerű a beállítás mikéntje.


A borítékban kapott matrica felrakása előtt megtisztítottam a készüléket, majd egy radír szerű anyag segítségével a kijelzővédő fóliák felrakásánál ismert módszer segítségével szépen feltettem a hátlapra a levelet. Viszonyítási pontnak a fényképezőnyílást és a hangszórónyílást választottam.


Az előlapról leszedtem a rajta lévő, cserére érett előlapi fóliámat, és tisztítás után rátettem a kijelző fölé és alá a levéldarabkákat, a lyukhoz igazítottam itt is. A gombra kellett még egy pötty, és máris készen volt az egész. A kijelzőre egy régebbi pót-fóliát megvágtam, hiszen a tetejét és az alját itt nem kellett használnom, csak az AMOLED-re kellett a védőrétegből. A képeken látható, hogyan sikerült az egész. Életben a zöld kicsit tompább, mint a fotókon, de nem gagyi, profi. Szerintem. Most Csilla is szeretne a telefonjára valami pirosat... :-)



További infók, készüléklista, bőrkatalógus erre:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése