2012. január 17.

Sesame: Gmail bejelentkezés asztali gépre okostelefonnal

QR-kóddal gyorsan és biztonságosan bejelentkezhetsz egy új Google oldalon keresztül Gmail fiókodba úgy, hogy a jelszavad sem kell megadnod. A módszer egyszerű: a gép az accounts.google.com/sesame oldalon kiad egy grafikus kódot, az okostelefonod meghív belőle egy weboldalt, ami a beléptetés engedélyezése, ezt a kliens a Google-felhőn át érzékeli, és beenged.

Update: 2012.01.17 10:00 körül lekapcsolták a megoldást. Lehet, hogy lyukat találtak rajta. Nekem még működött...


A "szezámmag" névre hallgató módszer ijesztően egyszerű, mégis biztonságosabb, mint a jelszógépelés, pláne ha nyilvános számítógépeket használsz. Hiszen hozzá az okostelefonod a kulcs. A végén ne felejts el kijelentkezni az asztali gépen!!! Az sem árt, ha inkognitó módban használod a nyilvános helyen elindított böngészőt.

Ezzel a QR kóddal semmit nem tud kezdeni más, hiszen a kulcs a Google accountodat használó okostelefonod. Persze, ha azt ellopják, akkor bukta van, de eddig is az volt, ha nincsen védelem a készülékeden. Egy biztos, nem ettől lesz egyszerűbb a tolvajok élete, inkább a felhasználónak segítség. Ötletes, nekem tetszik! :)

weboldal tehát itt érhető el:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése