2011. december 20.

SD Maid - az Android tisztító eszköz

Mocskos dolog az alkalmazások próbálgatása, állandóan szemetet hagynak az Android készüléken. Főleg akkor lesz nagy a kupleráj, ha ROM-t frissítünk, hiszen ekkor a vissza nem telepített appok martalékát senki sem fogja utánunk eltakarítani.

Ebben a káoszban segít az SD Maid, azaz az SD-lány nevű Android alkalmazás.


Véletlenül akadtam rá, nem is ezt kerestem éppen, bár régóta kutattam utána a Google Android Market alatt. Megörültem neki, hiszen éppen a napokban panaszkodtam a Google+ alatt, hogy kéne rá valami automatizált megoldás. Most nem fogom kifejteni, miért nem elég nekem más megoldás. Akinek ez nem kell, ne is olvassa tovább! ;) Én gigákat takarítottam le így a microSD kártyámról.


A feladat, amire a megoldást kerestem (zárójelben a megfelelő SD Maid funkció neve):
  • Uninstallált appok utáni \Android\data mappa kötegelt takarítása (Corpse finder). A legtöbb helyet ezzel nyerhetsz!
  • Egyéb átmeneti mappák, logok, thumbnail takarítása, törlése (Clean system).

Amire még az SD Maid emellett megoldást ad:
  • Appok takarítása (Clean apps, csak a fizetősben).
  • Duplikált fájlok megkeresése (Duplicates, csak a fizetősben).
  • Adatbázis optimalizálás (Optimize DBs).
  • Egyéb kisebb eszközök (Misc).
  • Képes kezelni a root könyvtárat, és ott fájlműveleteket végezni (Explorer).
Az SD Maid használatához root jog kell, így csak a root-olt készülékeken lehetséges az ilyen fajta kotorászás a rendszerben. Enélkül ugyanis nem térképezhető fel az app számára, hogy melyek a valóban telepített appok, és mi lehet a maradék szemét (ami nem valódi user data). A fizetős változatát akkor vedd meg, ha elégedett vagy a működésével és a hiányzó funkciókra is szükséged van.

FIGYELEM! A használta során előfordulhat, hogy számodra fontos dolgok kerülnek törlésre, mely után a készüléked akár el sem indulhat. Ezért készíts biztonsági mentést a teljes rendszerről. Illetve az appot csak saját felelősségedre használd!

Letöltés

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése