2012. február 3.

Mili Power Projector-2 teszt videóval

Ha valaki gondolkodott már hordozható, mini vagy mobil projektorban, akkor biztos felmerül benne, mire lehet alkalmas egy zsebben elférő ketyere. Úgy egy-két éve láttam is hasonlót, ami semmire sem volt jó. A MiLi Power Projector-2 már alkalmas a vagánykodáson túl a szórakoztatásra és a munkára is.

Na, persze, azért csodákat ne várjunk, azért lássuk, mit kapunk úgy nyolcvan-kilencvenezerért!



Készítettem egy videót is, melyben megforgatom, bekapcsolom, napfényben is mutatom a vetített képet. Meg hát persze besötétítek, mert azért a rendes használathoz arra is szükségünk lesz, mint ahogy azt a tesztelőzetesben már említettem. A videót a bejegyzés vége felé megleled.




Ez a mini projektor mindössze 10 Lumen fényerőt ad ki magából, mely egy diavetítő fényerejének felel meg. A képminősége azért sokkal jobb, mivel nem egy 35W-os lágy fényű izzóval kínlódunk egy műanyaglapra folyatott festékeken át vetített képet. A rendszerben egy aktív LCOS RGB alapú fénykeltő eszközzel dolgozik, melynek felbontása 640x480 pixel (a kontrasztarány 200:1), azonban a VGA képből 800 pixel széles virtuális felbontást is képes produkálni.




Az Eee PC-m automatikusan átváltott erre, mikor rádugtam a projektorra. Így alkalmas lehet gyors prezentációkra is, csak legyen némi elsötétítésre lehetőség. Úgy 2 méterről már 2 méter széles képet produkált, mely a fényerő rovására ment. A TV képernyő méretű vetítés egy fehér falon teljes élvezeti értéket ad a videó filmek vetítéséhez. Bár manapság ha azt mondjuk, hogy házimozi, akkor is valami nagyon extrát várunk el. Én most arra gondolok, hogy egy szállodai szobában este simán meg lehet nézni így egy filmet vagy pár mese YouTube videót is. A készülék hangszórója Sokol rádió hangzást ad, a célnak megfelel.



A poén a készüléken az iPhone/iPod kompatibilis dokkoló. A kütyüket egymásba csatlakoztatva videókat és prezentációkat vetíthetünk ki. Nem, nem alkalmas app demózásra, mert csak a TV kimenetet támogató appok képesek ezen át bármit is kiküldeni magukból a dokkoló felé. Természetesen a videólejátszás teljesen akadásmentes.




Ha egy olyan okostelefonunk van, melynek van kompozit videókimenete (az a sárga RCA-s izé), akkor nyert ügyünk van, mert a MiLi projektor rendelkezik analóg bemenetekkel is. Így az ilyen telefonok appjai már demózhatóak, ha megfelel a fektetett kép.



Az alap funkciók vezérelhetőek a készülékről. Ilyen a bekapcsolás, a hangerő, és a bemenetválasztó. A menürendszer az infra távirányítóról érhető el. A Gamma állítható pár fokozatban, a kontraszt és a fényerő, valamint a szaturáció az RGB-vel ugyancsak állítható, és még a Hue is elhúzható. Bár mindegyiket túlzásnak tartom, hiszen minek, ez nem egy 4000 Lumenes HD projektor. A képarány 4:3 és 16:9 között állítható. Illetve van még pár olyan menü, amibe életében senki sem fog bemenni, vagy ha igen, úgy kell neki, ha elállítja.


Dizájnról nem esett szó. A csomagolás kulturált, a készülék pedig fényes fekete voltánál fogva igényesen néz ki. Nem gagyi műanyag, hanem ez a zongoralakk hatás érvényesül rajta. Mivel az egész ívelt, még egy öltönyzsebbe is könnyű belecsúsztatni és onnan kikapni. Szerintem menő. Pláne hogy van hozzá szütyő, amiben hordozható.

Az akkumulátor 2 órát megy egy töltéssel. A töltéshez sima USB elegendő, bár a gyors töltéshez a saját tápja ajánlott, lévén nem elég a telefonoknál megszokott 700 mA, kell neki a 2 A töltőáram. Működés közben egy halk zúgást hallani közelről, gondolom az inverter dolgozik a vetítőhöz. Kis melegedés van, de nem lesz tűz forró a gépház.


Ez a mini projektor szerintem alkalmas, amire készítették, figyelembe véve az elsötétítés szükségességét. Azonban teljesíti a kis méret, a mobilitás, a felhasználóbarát üzemidő és a szép dizájn elvárásait. Teljesen jó utazótárs üzletemberek számára, és még a családban is besegít, ha már a mesekönyv sem segít... :)

A hazai készülékadatlap:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése