2012. január 25.

Geoláda képek a Garmin GPS-ekben

A Garmin Oregon, GPSMAP 62/78, az Oregon x50 és új generációs eTrex 20/30 modelljeire kiadott frissítésébe beletett egy extra feature-t. Ezentúl nem csak teljes ládaleírást, de képeket is letölthetünk túra előtt a szabadidős modellünkre.

Egyelőre csak az OpenCaching.com támogatja ezt a formátumot, azonban biztos gyorsan reagálnak a hazai GPS játékos oldalak is, mint a GPSGames.hu vagy a Geocaching.hu is.



Ahhoz, hogy elérd a frissítést, dugd a GPS-edet PC-re, indítsd el a Garmin WebUpdater alkalmazást, és kövesd az utasításokat. Én még nem próbáltam az újdonságot, mert egyrészt túl új, másrészt az OpenCaching.com oldalon első huzatra nem leltem fotós ládát. Mindenesetre az alábbi linken lévő leírás ígéretes:
Az új fájlok, fotók az alábbi helyen kerülnek tárolásra:

Fotók:

  • \Garmin\GeocachePhotos\Last Character\Second To Last Character\Full Code\

Spoiler fotók:

  • <Photos Path>\Spoilers\

Persze, majd kiderül, hogy a magyar játékok milyen formában dekódolják ezt. A beépített képnézegetőhöz képest kicsit másképpen működik a ládakép kezelése. Fontos, hogy nevek jelennek meg, melyek segítenek beazonosítani a képen látható dolgokat. A spoiler akkor jelenik meg, ha olyan képet látsz, mely "elrontja" a játék örömét, ha előre látod a megfejtéshez vezető utat. Szóval a fenti képeken a kék manó a befogott szemmel ezért van ott. :)

Jó játékot! Ha kipróbáltad, küldj róla screenshot-t! ;) A hozzászólásokba fel tudsz tölteni elvileg ide is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése