2011. június 29.

Meghalt a Samsung Galaxy S és nem megy a 3-gombos mód?

Régóta rágta a fülem az egyik barátom, hogy neki nem megy a 3-gombos móddal a Samsung Galaxy S i9000 "recovery" és "download" menüje sem. Így nem tudja root-olni az Androidot. Eddig annyira nem zavarta, de a minap meghalasztotta a készüléket, és mostmár nincs visszaút, valami megoldás kellett.



Így találtam meg a PDA Fan Club fórumában az alábbi videót, melyen az microUSB portra dug a srác egy úgynevezett JIG-et. Ez egy olyan microUSB csatlakozó, melyre hátilag ráforrasztott a megfelelő lábak ("ID" pin 4, "GND" pin 5) közé egy 301 kOhm-os 1%-on belül lévő tűréssel rendelkező ellenállást és megfelelően bedugta a PDA fenekébe. Ezzel a 3-gombos mód előhozható, és egy halottnak tűnő SGS is feléleszthető. Két videót is idéznék a témában:



Amint látható, a 2. videóban microUSB csatlakozó nélkül szórakozik a srác, ami sokkal veszélyesebb, de ez is megteszi a kihívásokat kedvelőknek. Azért van a felvételeken 2-3 ellenállásból összerakva a 301 kOhm, mert így jött ki nekik a pontos érték. Ez ne zavarjon meg! Ha zavar, ne is próbálkozz vele, nem magyarázom el... ;)

Nem árt arra figyelni, hogy a rádugás előtt a telefon legyen teljesen kikapcsolva. A legjobb, ha kiszeded az akkut és visszarakod kis várakozás után, és nem próbálod meg bekapcsolni. Ne érintsd meg az ellenállás lábait és a csatlakozó fémrészeit, különben az átmeneti ellenállás bezavarhat a műveletbe. A bedugás után várnod kell, nem szabad semmit megnyomni! Kis idő elteltével a gép átkapcsol a "Downloading..." feliratra, és ezt a PC-n az Odin már látni fogja. Az Odin-nal pedig ROM-t cserélhetsz, reset-elheted a gépet, stb...

Természetesen a fenti művelet csak saját felelősségedre végezhető el, nem ajánlom senkinek!

A kapcsolódó fórumbejegyzések:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése